Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 23 mei 2019

#Doeslief!

Vandaag

Het wordt tijd dat Trump kennis neemt van de SIRE-campagne #DOESLIEF want tot nu toe heeft zijn jachtpartij tegen het Chinese Huawei voor veel schade gezorgd en is hierdoor een handelsdeal met China verder weg dan ooit. Bedrijven als Panasonic en Toshiba hebben hun leveringen aan Huawei gestaakt en tot nu toe is de VS in gebreke gebleven met de toegezegde lijst van bedrijven waarvoor tijdelijk een uitzondering wordt verleend. Deze ontwikkelingen doen het sentiment voorlopig niet goed en China heeft verklaard dat deze vorm van heksenjacht eerst gestopt moet worden voordat er weer verder gesproken wordt.

De AEX opende meteen al duidelijk lager op 548,15 punten met kort daarna 548,85 punten als wankel topje van deze handelsdag. Het conflict tegen Huawei lijkt meer schade aan te richten dan Trump zelf waarschijnlijk had voorzien en dreigt zich inmiddels als een olievlek te verspreiden. Vooralsnog draait alles om het handelsconflict en wordt er bij alle cijfers die verschijnen nauwlettend gekeken naar mogelijke signalen van verzwakking. Zo zakte het ondernemersvertrouwen in Duitsland van 99,2 naar 97,9 terwijl het definitieve groeicijfers BBP KW1 nog eens werd bevestigd op 0,4% per kwartaal. Gemengde (voorlopige) cijfers waren er over de samengestelde inkoopmanagersindex van een aantal landen en regio's met Frankrijk dat steeg van 50,1 naar 51,3 en een verbetering bij de industrie en het cijfer van Duitsland steeg van 52,2 naar 52,4 terwijl het cijfer van de industrie verzwakte van 44,4 naar 44,3. Voor de Eurozone als geheel was het sprake van een kleine stijging van 51,5 tot 51,6 en in de VS schrokken beleggers toch wel van de cijfers die door Markit bekend werden gemaakt met een scherpere daling van 53 naar 50,9. De nieuwe woningverkopen in de VS liet ook een verdeeld beeld zien want alleen door een opwaartse bijstelling over maart, kon het jaarcijfer over april nog stijgen want in de maand april zelf was er sprake van een daling van 6,9%. Het verslechterde sentiment had ook een duidelijke uitwerking op de olieprijs die met maar liefst 5% kelderde. Wall Street werd meegesleurd en verloor ook al snel ruim 1,5% aan waarde. Na een dieptepunt op 542,98 punten sloot de AEX 1,67% lager op 543,71 punten. De DAX verloor 1,78% en de Euro STOXX50 leverde eveneens ruim 1,7% in. Crude Oil noteert USD 57,85 bij een EUR/USD op 1,11791.

De AEX kende geen enkele stijger en bij de AMX waren dat er slechts drie met TomTom dat 3,76% hoger kon sluiten en Air France-KLM profiteerde met een winst van 2,13% van een lagere olieprijs. GrandVision steeg nog net 0,3%.

De lijst met allen maar dalers binnen de AEX was lang met ArcelorMittal dat nog eens ruim 4,4% verloor. Randstad leverde 3,76% in en NN Group 3,57%. Bij de AMX verloor SBM Offshore 5,36%, Altice leverde 5,2% in en Fugro ruim 4,4%.

De agenda is vrijdag slecht gevuld met eerst de inflatie van Japan over april en vervolgens uit Engeland de detailhandelsverkopen over april en uit de VS de orders duurzame goederen over april.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp