Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 2 mei 2019

In de ban van de Fed!

Vandaag

Ondanks gunstige cijfers over de economie, liet de stemming vandaag een ander beeld zien en ging de wijsvinger al snel naar de Fed. De rente bleef, zoals verwacht, ongewijzigd en bij de toelichting waren geen directe aanwijzingen om de rente eventueel te verlagen. Dat mag ook gezien worden als een positief signaal maar beleggers waren niet tevreden met de uitleg en dat drukte de stemming.

De AEX opende licht lager op 568,92 punten. Ex-dividend notering van Unilever en een eerste zwakke reactie op de cijfers van ING en Royal Dutch Shell brachten de AEX al snel naar het laagste punt van de dag op 566,06 punten na een half uur handel. Bezinning over de resultaten van beide bedrijven volgde al snel en was vooral zichtbaar bij Royal Dutch Shell dat beter dan verwachte cijfers had laten zien. Bij ING drukken de hoge kosten de winst maar viel het resultaat per saldo nog mee. De bekendmaking van de inkoopmanagersindex van de industrie (april) verliep door de vrije (woens)dag wat meer gespreid en waren vandaag eensgezind licht beter dan in maart. In Duitsland (van 44,1 naar 44,4), Italië (van 47,4 naar 49,1) en de Eurozone als geheel (van 47,5 naar 47,9) is nog altijd sprake van krimp (onder de 50) terwijl Frankrijk van 49,7 op 50 uitkwam en Spanje verbeterde van 50,9 naar 51,8. Voorbeurs was al bekend gemaakt dat de detailhandelsverkopen in Duitsland, over maart gemeten, met 2,1% zijn gedaald en uit Engeland werd gemeld dat de BoE de rente verder ongemoeid laat en dus het kruit wil drooghouden totdat er meer bekend is over de Brexit. De economische cijfers uit de VS waren goed. Naast een vlakke beweging bij het aantal wekelijkse steunaanvragen was er in het eerste kwartaal sprake van een daling van de arbeidskosten van 0,9% versus een stijging van 1,3% die voorzien was terwijl de productiviteit juist steeg met 3,6% waar 2,4% was voorzien. Verder steeg de bedrijvigheid in New York van 66,9 naar 77,3 en stegen de fabrieksorders in maart met 1,9% waar 1,5% was voorzien. Wall Street leek in eerste instantie licht lager te openen maar er verscheen toch een kleine winst die echter van korte duur bleek te zijn. Een dalende olieprijs en nog wat gemor over de Fed deden de stemming toch weer draaien. Cijfers van DowDuPont werden afgestraft met ruim 6% verlies terwijl Tesla, ondanks het bericht dat er extra aandelen worden uitgegeven, bijna 4% kon stijgen. De AEX sloot 0,9% lager op 566,51 punten. De DAX sloot nagenoeg vlak (+0,01%) en de Euro STOXX50 leverde 0,7% in. Crude Oil noteert USD 61,32 bij een EUR/USD op 1,11777.

Het aantal stijgers bleef beperkt tot Aegon dat 1,1% steeg, Royal Dutch Shell kreeg er 0,4% bij en Unibail Rodamco 0,36%. Bij de AMX steeg Altice opnieuw 3,2%. Takeaway deed het met 3,1% ook goed en TomTom steeg 2,6%.

Grootste daler binnen de AEX was ArcelorMittal dat 3,66% verloor. RELX leverde 2,8% in en Adyen 2,4%. Grootste daler binnen de AMX was AMG dag 10% verloor op de zwakke cijfers die woensdag bekend werden gemaakt. OCI verloor 3,75% en Fugro 3,5%.  

Morgen zal er veel aandacht zijn voor het officiële banenrapport van de VS en komen de cijfers over de dienstensector gebroken (alleen van Engeland en de VS). Air France-KLM, Brunel en Sif komen met bedrijfscijfers.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp