Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 30 januari 2020

Grote verschillen bij grote namen!

Vandaag

Het waren niet de eerste de beste bedrijven die gisteren nabeurs en vandaag met resultaten naar buiten kwamen en de onderlinge verschillen waren opvallend groot. Het begon vanmorgen bij de AEX tussen Royal Dutch Shell -4% en Unilever +1,9% waarbij de schattingen vooraf al uiteen lagen met toch tegenvallende cijfers bij Shell terwijl de cijfers van Unilever, na een eerdere waarschuwing, juist iets meevielen. Andere opvallende uitschieters waren DuPont en Facebook met ieder -7%% en Tesla +11,5%. 

De AEX opende gelijk al onder de 600-zone op 599,27 punten  met Royal Dutch Shell als hoofdschuldige. De winst was niet alleen lager dan analisten hadden verwacht want de kwaliteit van de winst was ook niet wat beleggers gewend zijn. Tel daar de huidige onzekerheid bij op en een inkoopprogramma waarin teruggeschakeld wordt dan hebben beleggers wel een punt. Toch laat de operationele kasstroom wel zien dat het bedrijf wel een stootje kan hebben en er geen gevaar is voor het keurige dividend. Royal Dutch was niet de enige reden dat de AEX overtuigend lager stond want over een breed front stonden de koersen onder druk met de virusvrees als kopzorg. Beleggers willen eerst een duidelijk signaal dat het virus beheersbaar is en voorlopig zijn er alleen maar meer bedrijven die aanvullende maatregelen nemen en het niet duidelijk is hoelang dit gaat voortduren. De macro-economische cijfers waren redelijk goed met van Duitsland een werkloosheid die wel op 5% bleef steken maar met in januari wel 2000 minder werklozen terwijl een stijging van 5000 was voorzien. Binnen de Eurozone zakte de werkloosheid van 7,5 naar 7,4% in december en in de VS waren er de afgelopen week 7000 minder uitkeringsaanvragen. Verder kwam het voorlopig cijfer BBP KW4 van de VS uit op 2,1% en dat is gelijk aan KW3 en de verwachting van economen. Net als de Fed liet de BoE de belangrijkste tarieven onaangepast. De AEX bereikte kort na opening al het laagste niveau op 576,75 punten en deed vervolgens een aantal pogingen om terug boven de 600-zone eindigen maar het aantal daler bleef te breed gedragen en een lagere opening van Wall Street hield de graadmeter van Amsterdam eronder. De AEX sloot ruim 1% lager op 598,95 punten. De DAX verloor 1,4% en de Euro STOXX50 leverde 1,2% in. Crude Oil noteert USD 51,84 bij een EUR/USD op 1,10375.  

De AEX kende slechts drie stijgers en dat waren Unilever 1,9%, RELX 0,5% en KPN 0,1%. Bij de AMX steeg het aandeel Corbion 3,45%, Arcadis ontsprong de dans met 1,1% winst en Fagron sloot 1% hoger.

Overtuigend koploper bij de dalers was Royal Dutch Shell dat ruim 4% verloor. ArcelorMittal leverde 2,9% in en Randstad sloot 2,2% lager. Bij de AMX verloor ASMI 3,5%. Boskalis werd 2,8% teruggezet en Fugro 2,3%.

Morgen eerst cijfers uit Japan over de werkloosheid en de industriële productie in december. Economische groeicijfers BBP KW4 komen van Frankrijk en de Eurozone. en uit de VS de persoonlijke inkomens en uitgaven over december, de inkoopmanagersindex van Chicago over januari en het consumentenvertrouwen (Michigan) over januari. Bedrijfscijfers zijn er van Signify en WDP.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp