Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 8 augustus 2019

Beleggers omarmen exportcijfers China!

Vandaag

Eindelijk keerde de rust weer een beetje terug op de financiële markten met dank aan de exportcijfers van China die in juli een onverwachte groei van 3,3% lieten zien. Natuurlijk is het wel zo dat de cijfers van de overheid enigszins gekleurd kunnen zijn maar voor beleggers kwam het als een geschenk.

De AEX opende hoger op 544,39 punten doordat Wall Street woensdag een mooie draai kon laten zien en de beurzen in Azië overwegend positief gesloten waren. De nieuwsfeiten bleven verder zeer beperkt en beleggers zochten vooral in het begin naar meer aanknopingspunten voor een nieuwe richting. De belangrijke steun van mei dit jaar op 535 punten is tot nu toe sterk genoeg gebleken en zal de komende tijd ook goed in de gaten gehouden worden. In de ochtend vertoonde de AEX nog enige aarzeling en dat kwam mede door het feit dat de pensioenfondsen hun dekkingsgraad te ver zien zakken. Na een laagste stand op 542,27 punten begon de AEX na ruim een uur handel aan een mooi herstel. Uit de VS werd nog bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 8000 zijn gedaald en de groothandelsvoorraden zijn in juni vrijwel stabiel gebleven. Ondanks, of misschien wel dankzij,  de aanhoudende  kritiek door Trump op de Fed.,opende Wall Street met een mooie winst die zelfs steeds verder kon worden uitgebreid. De slothandel bracht de AEX naar de hoogste stand van de dag op 548,88 punten en dat is een winst van 1,7%. De DAX steeg eveneens 1,7% en de Euro STOXX50 won bijna 2%. Crude Oil noteert USD 52,53 bij een EUR/USD op 1,11957.

Ahold Delhaize was met 5,2% de grootste stijger binnen de AEX en deed dag opmerkelijk genoeg een dag na de kwartaalcijfers. ArcelorMittal kon 4,7% herstellen en DSM steeg 3,7%. Bij de AMX herstelde PostNL maar liefst 7,35%, OCI kreeg er 4,4% bij en Fagron 4,1%.

De AEX kende geen enkele daler en dus zelfs Unilever niet dat ex-dividend noteerde. Bij de AMX verloor Corbion 2,8%, Flow Traders moest 1,4% terug en Wereldhave leverde 0,4% in.

Morgen is de agenda weer goed gevuld met economische groeicijfers KW2 van Japan en Engeland, inflatiecijfers (juli) van China en de industriële productie (juni) van Nederland, Frankrijk en Engeland. Uit Duitsland volgt de handelsbalans over juni en uit de VS de producentenprijzen over juli. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp