Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 19 juni 2020

China doet weer lief!

Vandaag

Zonder al te veel inspanning werd er de hele dag geprofiteerd van nieuwe toezeggingen door China om weer meer Amerikaanse landbouwproducten af te nemen. Beleggers waren duidelijk in hun sas met deze avances al zal dit ook zeker nog worden afgewisseld door nieuwe schermutselingen op dit vlak.

De AEX opende hoger op 566,52 punten met kort daarna 565,95 punten als laagste niveau. Beleggers kregen maar weinig nieuws te verwerken al werd er wel uitgekeken naar de ontwikkelingen bij de EU-besprekingen over het op te bouwen noodfonds. Aan het eind van de dag werd bekend dat er nog geen intentieverklaring kan worden opgesteld omdat de onderlinge verschillen nog te ver uit elkaar liggen. Omdat er eigenlijk ook nog niet op een overeenkomst was gerekend had het uitstel hiervan geen invloed op het sentiment.  Uit Duitsland werd bekend dat de producentenprijzen in mei nog harder zijn gedaald met 2,2% op jaarbasis. In Engeland stegen de detailhandelsverkopen in mei met 12% na een daling van 18,1% in april en de lopende rekening van de Eurozone liet een daling van het overschot zien van € 27 mrd. in maart naar € 14 mrd. in april. Met een hogere olieprijs en een hogere start van Wall Street in het verschiet, probeerde de AEX een aantal keren door de 570-zone te breken maar dit lukte uiteindelijk niet. De AEX sloot 0,9% hoger op 567,83 punten. De DAX moest genoegen nemen met 0,4% winst en de Euro STOXX50 steeg 0,6%. Crude Oil noteert USD 39,51 bij een EUR/USD op 1,11917.

De dagwinst van de AEX ging naar Galapagos dat 3,8% hoger kon sluiten.ASMI steeg ruim 3,5% en Heineken sloot 2,9% hoger. Bij de AMX was er ruim 6% herstel voor Altice, Intertrust sloot 4,4% hoger en Besi boekte een winst van 4,1%.

Bij de AEX stonden de bankaandelen onder druk met NN Group dat 3,9% lager sloot, Aegon verloor 3,8% en ING zakte 3,35%. Bij de AMX verloor Eurocommercial 2,7%, Aalberts leverde 2,5% in en Aperam 2,1%.  

Maandag zijn er eerst cijfers van eigen bodem met de investeringen en de consumptie huishoudens over april, de prijzen van bestaande koopwoningen over mei en het consumentenvertrouwen over juni. Van de Eurozone komt later in de middag het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen over juni en uit de VS de Chicago Fed-index over mei.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp