Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 5 augustus 2019

Hoe nu verder?

Vandaag

De ingezette beweging op de financiële markten zal bij veel beleggers nu toch herinneringen beginnen op te roepen. Op 27 juli 2018 bereikte de AEX de hoogste stand van dat jaar dat werd opgevolgd door een extreem slecht derde en vierde kwartaal. Eind juli kon de AEX, vanuit technisch oogpunt, alleen nog maar omhoog en inmiddels staat de graadmeter van Amsterdam ruim 30 punten lager en zullen koopjesjagers waarschijnlijk nog wel even wegblijven. Zorgen die er eigenlijk al waren worden nu aangegrepen om winsten veilig te stellen met natuurlijk de vraag: hoe nu verder?
Wall Street kon de schade afgelopen vrijdag nog redelijk beperkt houden met 0,4% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 0,7% en de Nasdaq leverde 1,3% in. Azië reageert negatief op het nieuws dat China nu ook besloten heeft om terug te slaan door de Yuan goedkoper te maken en Amerikaanse goederen te dwarsbomen. China staat nog 0,8% lager en Hong Kong, waar de politieke spanningen de aandacht trekken, staat op een verlies van 2,75%. In Japan verliest de Nikkei vlak voor sluiting 2,2%. De Crude Oil Future noteert USD 55,12 bij een EUR/USD op 1,11275.

Vandaag staat de inkoopmanagersindex van de dienstensector (juli) in de schijnwerpers met vanmorgen al een afvlakkende groei in China waar het cijfer zakte van 52 naar 51,6 en in Japan een nipte daling van 51,9 naar 51,8. Cijfers die volgen zijn van Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (15.45 uur Markit en om 16.00 uur het ISM-cijfer). Bedrijfscijfers van eigen bodem komen van Fagron en PostNL met uit het buitenland HSBC, Lows en Office Depot. 

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag bedroeg de slotkoers EUR 554.3 ( -3.2%), de grootste daling sinds 164 handelsdagen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de opwaartse kruising boven het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019. op Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Dit is een normale fase in een opwaartse trend, maar een nieuwe hogere koersbodem bij de AEX-index op EUR 554.3 geeft de positieve trend weer wat lucht. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 4. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.
  • Een neerwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 2 augustus 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 545,15 (ISIN: DE000CP69XS8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570  (ISIN: DE000KA1TDB5).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp