Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 4 september 2019

Uitleveringswet China van tafel!

Vandaag

Na maanden van protesten gaat de omstreden uitleveringswet tussen China en Hong Kong nu toch van tafel en is het te hopen dat de rust hiermee zal terugkeren. Critici zien het echter als een schijnbeweging om de viering van 1 oktober rustig te kunnen laten verlopen. Dit nieuws kwam naast de voorlopige opluchting om een harde Brexit te verbieden en redelijk positief macro-economisch nieuws.

De AEX opende meteen al met een mooie winst op 563,17 punten en was zelfs in staat om dit uit te breiden tot bijna 565 punten als hoogste niveau. Gunstige cijfers over de inkoopmanagersindex van de dienstensector in China en Japan werden opgevolgd door een verdere bescheiden groei in Frankrijk (van 52,6 naar 53,4), Spanje (van 52,9 naar 54,3), Duitsland (van 54,5 naar 54,8) en de Eurozone als geheel (van 53,2 naar 53,5. Alleen in Italië (van 51,7 naar 50,6) en Engeland (van 51,4 naar 50,6) was in augustus sprake van afzwakkende groei. De cijfers uit de VS zijn een dag vertraagd. Verder werd bekend dat de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone in juli op maandbasis, volgens verwachting, met 0,6% zijn gedaald. Uit de VS werd bekend dat het handelstekort in juli licht is gedaald van USD 55,5 mrd. tot USD 54 mrd. en de bedrijvigheid in New York weer een lichte groei laat zien (van 43,5 na,8% ar 650,3). Beleggers waren verder goed te spreken over de signalen die Christine Lagarde liet horen tijdens de hoorzitting voor het Europees Parlement en ook de vorming van een nieuwe regering in Italië werd goed opgepakt. Alleen een toespraak van Fed-lid Williams, die verslechtering van de outlook voor de VS voorziet, zorgde voor enige tegenwind. Wall Street kon het verlies van dinsdag grotendeels wegpoetsen en voor de AEX resteerde een winst van 0,8%. De DAX sloot bijna 1% hoger en de Euro STOXX50 steeg 0,9%. Crude Oil is gestegen naar USD 56,18 bij een EUR/USD op 1,10275.

ArcelorMittal mocht zich weer eens melden als grootste stijger binnen de AEX en deed dat met 5,9% winst. Randstad steeg 2,1% en ASML 1,7%. Bij de AMX herstelde Fugro 5,85%, AMG sloot 3,65% hoger en OCI 3%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Galapagos dat 1,1% moest inleveren, Akzo Nobel verloor 0,5% en RELX 0,36%. Bij de AMX verloor BAM 1,4%, Wereldhave sloot bijna 1,2% in de min en Intertrust 1,1%.

Morgen aandacht voor de fabrieksorders (juli) van Duitsland en de VS, het ADP banenrapport over augustus en de vertraagde inkoopmanagersindex van de dienstensector. Verder nog de wekelijkse steunaanvragen met de olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp