Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 28 juni 2019

Gemengde verwachtingen bij aanvang G20-top!

Vandaag

Bij aanvang van de G20-top, vandaag in Japan, zijn de verwachtingen sterk verdeeld al denkt een ruime meerderheid dat China en de VS weinig voortgang zullen boeken bij het bereiden van een handelsdeal. Trump voelt zich, zolang de economie het goed blijft doen, redelijk comfortabel kan het geld van de importheffingen goed gebruiken en heeft tot de verkiezingen nog bijna een jaar de ruimte om daadwerkelijk tot een akkoord te komen. China ziet wellicht meer noodzaak om een deal te sluiten maar eist hiervoor wel veranderingen en is bij machte om de VS lang pijn te doen.
Wall Street sloot donderdag overwegend hoger met een Dow die nog wel nipt 0,04% lager sloot maar de S&P500 steeg 0,4% en de Nasdaq steeg zelfs 0,7%. Azië noteert duidelijk lager met China dat 0,9% verliest, Hong Kong staat bijna 0,6% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting 0,5% lager. De Crude Oil Future noteert stabiel op USD 59,16 bij een EUR/USD op 1,13626.  

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat de werkloosheid in mei stabiel is gebleven over 2,4% en de industriële productie op maandbasis met 2,3% is gestegen waar eerder nog een stijging van 0,7% was voorzien. Van eigen bodem werd bekend dat de producentenprijzen in mei op jaarbasis met 2% zijn gestegen na een stijging van 3,3% in april. Om 08.00 uur volgen de importprijzen (mei) van Duitsland en voorlopige inflatiecijfers (juni) zijn er om 08.45 uur van Frankrijk en om 11.00 uur van Italië en de Eurozone. Definitieve cijfers BBP KW1 komen om 09.00 uur van Spanje en om 10.30 uur van Engeland en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de persoonlijke inkomens en bestedingen over mei, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex (juni) van Chicago en om 16.00 uur het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (juni) volgens de Universiteit van Michigan. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.1% lag de slotkoers op EUR 557.5, de AEX-index laat nu een reeks van 5 opeenvolgende dagen van daling zien. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. De koerstop op EUR 559.2 wordt na de eerdere doorbraak momenteel weer getest, ondanks het matige momentum van de laatste tijd blijft een voortzetting van de opwaartse trend en een verbetering van het recente hoogtepunt op EUR 563.7 aannemelijk. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 27 juni 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,18 (ISIN: DE000KA1S023).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,18 (ISIN: DE000CP69E29).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp