Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 10 juli 2019

Nederlandse industrie produceert minder!

Vandaag

Volgens de laatste cijfers van het CBS is de productie van de Nederlandse industrie in mei verder gekrompen. Na een daling van 1% in april lag de gemiddelde dagproductie in mei 1,8% onder het niveau van 2018. De afname was vooral terug te zien bij de machine-industrie. Op maandbasis was er sprake van een daling met 0,5%. 
Wall Street liet dinsdag opnieuw kleine verschuivingen zien en sloot licht gemengd met 0,1% verlies voor de Dow terwijl de S&P500 juist 0,1% hoger kon sluiten en de Nasdaq zelfs 0,5% winst liet zien. Azië doet het ook bijzonder rustig met China en Japan die ieder nog vlak noteren en Hong Kong staat 0,4% hoger. De Crude Oil noteert USD 58,66 bij een EUR/USD op 1,12105.

Vanmorgen werd uit China bekend dat de inflatie in juni op maandbasis met 0,1% is gedaald en de producentenprijzen lieten in diezelfde maand een daling zien van 0,3%. Om 08.45 uur volgt de industriële productie (mei) van Frankrijk , om 10.00 uur die van Italië en Engeland volgt om 10.30 uur samen met de handelsbalans en de economische groei over mei. Vanmiddag uit de VS om 16.00 uur de groothandelsvoorraden over mei en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Verder zal Fed-voorzitter Powell vanaf 16.00 uur spreken voor het Huis van Afgevaardigden en morgen doet hij dat voor de Senaat. In beide gevallen gaat het om verantwoording van het gevoerde beleid waarvan bekend is dat Trump en Powell hierover van mening verschillen. Trump weigert trouwens een handtekening te zetten onder de, door het Huis van Afgevaardigden, goedgekeurde begroting waarvan hij vindt dat het bedrag voor het ministerie van Defensie te laag is. De notulen van de Fed volgen nog om 20.00 uur. 


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.5% lag de slotkoers op EUR 566.3. De koers daalde 0.7% over de afgelopen 5 dagen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de opwaartse kruising boven het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019. op De doorbraak van de koerstop op EUR 559.2 van medio mei 2019 is een teken van de stijgende trend bij de AEX-index. De laatste tijd neemt het opwaartse momentum wel wat af. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 9 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,14 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,83 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp