Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 11 mei 2020

Stuurloos!

Vandaag

Terwijl kappers vannacht op verschillende plekken hun deuren openden en basisscholen vanaf vandaag proberen de "normale" lessen weer op te starten, blijft de situatie nog ver verwijderd van de standaard die we gewend waren. Het is een beeld van kleine stapjes waar de verschillende beroepsgroepen het mee moeten doen en dat blijkbaar voor beleggers toch voldoende houvast biedt. Vandaag is de agenda met macro-economisch nieuws leeg en is er wat dat betreft sprake van een stuurloze situatie.
Wall Street verwerkte vrijdag het banenrapport dat eigenlijk geen grote verrassingen liet zien maar natuurlijk ook niet goed was. Desondanks bleef het sentiment goed en sloten de belangrijkste indices overtuigend hoger. De Dow steeg 1,9%, de S&P500 sloot 1,7% hoger en de Nasdaq won 1,6%. Azië begint ook positief aan deze handelsweek al doet China het nog matig met 0,1% winst. Hong Kong laat een winst zien van 1,6% en in Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een winst van 1,5%. De Crude Oil Future noteert USD 24,36 bij een EUR/USD op 1,08425.  


Op de agenda staan alleen de bedrijfscijfers van OCI en het Duitse Henkel!

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 0.8% lag de slotkoers op EUR 520.6. Over de afgelopen 5 dagen bedraagt de stijging 1.5%.   De index bevindt zich binnen in een symmetrische driehoek formatie. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 krijgt de opwaartse trend een verse impuls en liggen hogere koersen in het verschiet. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. Positief signaal is een opwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 8 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 500,08 (ISIN: DE000KB283U6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 540,85 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp