Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 2 juli 2019

Overtuiging ontbreekt nog!

Vandaag

Na de stevige winsten van maandag deden beleggers het vandaag heel rustig aan en bleven de omzetten laag waardoor er, mede door gebrek aan nieuws, geen sprake was van enige overtuiging!

De AEX opende licht hoger op 570,09 punten. Azië maakte een pas op de plaats en beleggers kregen maar weinig nieuws te verwerken. Uit Duitsland werd voorbeurs bekend dat de detailhandelsverkopen in mei, op maandbasis zijn gedaald met 0,6% en vanuit de Eurozone werd gemeld dat de producentenprijzen in met met 1,6% op jaarbasis zijn gestegen tegenover een stijging van 2,6% in april. Het beste nieuws kwam uit de VS waar de bedrijvigheid in de staat New York in juni weer is opgelopen naar een stand van 50 na de forse daling in mei toen de teller bleef steken op 48,6. De OPEC toonde verder ook geen verrassing met de bevestiging dat de productiebeperking met 9 maanden zal worden verlengd. De olieprijs begon na het nieuws weer te dalen en noteert inmiddels USD 57,03 bij een EUR/USD op 1,12985. Nadat de AEX nog voor het middaguur 567,39 punten als laagste stand op de borden had gezet, volgde er een geleidelijk herstel met een uur voor sluiting 570,80 punten als topje van deze handelsdag. Wall Street had toen net een klein verlies verruild voor een voorzichtige winst maar ook daar bleef de handel beperkt. Woensdag sluiten de deuren van Wall Street al om 19.00 uur  en donderdag wordt er Independence Day gevierd en ligt de handel helemaal stil. De AEX sloot nog wel 0,3% hoger op 570,06 punten. De DAX sloot vrijwel vlak en de Euro STOXX50 won eveneens 0,3%.

Galapagos was met 5,1% winst de parel van de AEX na het nieuws dat het samen met partner Gilead goedkeuring wil aanvragen voor het medicijn filgotinib. Takeaway steeg 1,7% en RELX 1,25%. Bij de AMX steeg Flow Traders 1,4%, Corbion won 1,26% en WDP 0,66%.

Grootste daler binnen de AEX was Adyen dat 2,3% verloor. ArcelorMittal leverde 2,15% in en Aegon 0,66%. Fugro was met 3,05% verlies de grootste daler binnen de AMX waar Wereldhave met Eurocommercial ieder ruim 2% moesten inleveren.

Morgen is er weer veel aandacht voor de inkoopmanagersindex van de dienstensector (juni) en uit de VS het ADP-banenrapport over juni en de handelsbalans over mei. Tevens zijn er de fabrieksorders over mei en omdat Wall Street donderdag gesloten blijft (Onafhankelijkheidsdag) dit keer op woensdag de wekelijkse steunaanvragen. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp