Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 30 juli 2020

Steun Fed onvoorwaardelijk!

Vandaag

Beleggers kregen niet veel maar de toezegging van de Fed. om de economie onvoorwaardelijk te blijven steunen was genoeg om het sentiment woensdag te doen verbeteren. De belangrijkste rentetarieven werden, zoals verwacht, niet aangepast en in de toelichting werd duidelijk dat de Fed. , indien noodzakelijk, voorstander is van extra stimulering en lagere belastingen. De houdbaarheid hiervan moet nog wel in de praktijk blijken.
Wall Street kon, bij veel bedrijven die met kwartaalcijfers kwamen,  eerdere winsten goed vasthouden met een Dow die 0,6% hoger kon sluiten, de S&P500 steeg 1,2% en de Nasdaq sloot 1,35% hoger. Later op de dag werden de bestuurders van de meest invloedrijke (tech)bedrijven stevig verhoord over hun manier van bedrijfsvoering. Azië is niet onder de indruk van de uitspraken van de Fed met China dat nog nipt lager staat, Hong Kong staat wel 07% hoger en in Japan noteert de Nikkei, voor sluiting, een fractie onder het slot van woensdag. De Crude Oil Future noteert USD 41,18 bij een EUR/USD op 1,17625.

Vanmorgen werd van Nederland bekend dat de producentenprijzen in juni met 5,4% zijn gedaald en het producentenvertrouwen is in juli gestegen van -15,1 naar -8,7. Op de agenda staan nog uit Duitsland de werkloosheid over juli (09.55 uur), het voorlopig cijfer BBP KW2 om 10.00 uur en de voorlopige inflatie over juli om 14.00 uur. Van de Eurozone om 11.00 uur de werkloosheid over juni met het consumentenvertrouwen over juli en vanmiddag uit de VS om 14.30 uur de wekelijkse steunaanvragen met het voorlopig cijfer van de economische groei KW2. Opnieuw een drukke dag met bedrijfscijfers van ArcelorMittal, Fastned, Pharming, Intertrust, Ordina en niet te vergeten Royal Dutch Shell. Gisteren nabeurs kwamen Unibail-Rodamco en Vastned met moeizame cijfers en vooruitzichten. Ook volop drukt vanuit het buitenland met onder meer Renault, Airbus, Credit Suisse, Danone, Nestlé, Orange, Telefonica, Total, Volkswagen, Comcast, Eli Lilly en Procter & Gamble. Nabeurs volgen dan nog Alphabet, Amazon, Facebook en Apple. 


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de kortetermijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een daling van 0.4% lag de slotkoers op EUR 564.1. De koers daalde 1.5% over de afgelopen 5 dagen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 opwaarts krulde. Een symmetrische driehoek formatie wordt gevormd. Een voortzetting van de opwaartse trend is hierdoor waarschijnlijk. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon, dat momenteel wordt getest, op EUR 572.8 wordt de positieve trend bevestigd. Ondanks het teruglopende momentum verwachten wij op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 29 juli 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 551,99 (ISIN: DE000KB5P1P5).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 601,09 (ISIN: DE000KA98711).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp