Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 19 maart 2020

Gifbeker nog niet leeg!

Vandaag

Totale onzekerheid zorgt ervoor dat aankoop van nieuwe posities mondjesmaat plaatsvindt terwijl er juist te veel beleggers niet meer tegen de druk kunnen en alsnog besluiten om portefeuilles te liquideren. Zodra beleggers besluiten om niet meer bereid te zijn tot verkoop over te gaan, zal de situatie kunnen verbeteren maar vooralsnog lijkt de gifbeker nog niet leeg.
Wall Street zag de verliezen woensdag weer heel fors oplopen waarbij de handel opnieuw moest worden stilgelegd. De indices trokken aan het eind nog wel heel iets bij maar de schade was toch wel weer dramatisch met 6,3% verlies voor de Dow, de S&P500 verloor 5,2% en de Nasdaq sloot 4,7%. Opnieuw werden er nieuwe steunpakketten bekend gemaakt maar het sluiten van de fabrieken van Fiat Chrysler, Ford en General Motors laat diepe sporen na. Olieproducenten ExxonMobil en Chevron verloren meer dan 22% van hun beurswaarde en Tesla zakte 16%. In Azië staan de beurzen wel lager maar zijn de klappen minder zwaar. China staat nog 0,85% lager, Hong Kong noteert ruim 2,5% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting ruim 1% lager. De BoJ kwam vanmorgen ook met een ingrijpend pakket aan steunmaatregelen. De Crude Oil Future noteert USD 23,58 bij een EUR/USD op 1,09408.

Vanmorgen kwam de ECB alsnog met een zeer uitgebreid pakket aan steunmaatregelen. De ECB is bereid om voor € 750 mrd. obligaties op te kopen om te zorgen voor voldoende liquiditeit en een oplopende rente. Van Nederland werd bekend dat de werkloosheid in februari nog is gedaald naar 2,9% (274.000) waarbij er natuurlijk nog geen effect te meten was van het coronavirus. Vanmiddag uit de VS volgen om 13.30 uur de wekelijkse steunaanvragen met de Philadelphia Fed-index over maart en om 15.00 uur de leidende indicatoren over februari. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een daling van 4.8% werd woensdag een slotkoers van EUR 404.1 bereikt, hierdoor bereikt de AEX-index de laagste slotkoers sinds medio januari 2016.   Het technisch beeld van de AEX-index is zeer zwak. De doorbraak van de koersbodem van eind januari 1920 op EUR 539.4 en de voorgaande lagere koerstop zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de dalende trend wordt verwacht. Negatief signaal is de Stochastics, deze staat zeer laag met een stand van 6. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een neerwaartse trend met een negatief momentum. Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 18 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 388,09 (ISIN: DE000KB07P35).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 441,93 (ISIN: DE000KB07VQ9).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp