Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 16 juli 2019

Lauwe reactie op eerste ronde kwartaalcijfers!

Vandaag

Beleggers keken er reikhalzend naar uit maar de reactie op de eerste echte rondje met kwartaalcijfers werd, ondanks meer mee als tegenvallers,  bijzonder lauw ontvangen zonder echte grote uitschieters!

De AEX opende vanmorgen vrijwel vlak en bewoog de hele ochtend rond het slot van maandag. Tegenvallend nieuws over het economisch sentiment van Duitsland, waar de ZEW-index in juli verder zakte van -21,1 naar -24,5 (-22,5 verwacht) was een zware tegenhanger voor een groei van het handelsoverschot van de Eurozone dat in mei steeg van 16,9 mrd. tot 23 mrd. De export steeg met 7,1% op jaarbasis tegenover een import die met 4,2% op jaarbasis steeg. Verder bleef de werkloosheid in Engeland ook in mei steken op 3,8% en hadden beleggers weer de nodige twijfels bij de opmerking van Trump dat een handelsakkoord met China nog ver weg is. Na de middag klaarde de lucht voorzichtig op. De winstcijfers van Johnson & Johnson waren beter dan verwacht maar het aandeel verloor later toch 1,25% en bij de banken viel alleen de winst van Goldman Sachs iets lager uit. Toch steeg dat aandeel juist bijna 1% terwijl  de uitstekende winst van JP Morgan beloond werd met 0,3% winst en die van Wells Fargo in tweede instantie werd bestraft met ruim 3% verlies. De macrocijfers van de VS lieten ook een verdeeld beeld zien met een industriële productie die in juni gelijk bleef terwijl een stijging van 0,2% was voorzien. De detailhandelsverkopen stegen met 0,4% waar +0,1% was voorzien, het vertrouwen onder huizenbouwers steeg van 64 naar 65 en de bedrijfsvoorraden namen in mei met 0,3% toe. Ondanks een wisselende start van Wall Street sloot de AEX toch nog ruim 0,3% hoger op 571,21 punten. De DAX won 0,35% en de Euro STOXX50 kon 0,55% hoger sluiten. Crude Oil noteert USD 58,49 bij een EUR/USD op 1,12103.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel ArcelorMittal dat bijna 4% kon herstellen. ABN AMRO met NN Group stegen ieder ruim 1,4% en IMCD 1,25%. Bij de AMX stegen Aperam en Altice ieder ruim 3,2% en Air France-KLM bijna 3%.

Grootste daler binnen de AEX was Takeaway dat 2,26% verloor. Unibail Rodamco leverde 1,6% in en Royal Dutch Shell 0,56%. Grootste daler binnen de AMX was Fagron dat 2,26% verloor. Flow Traders leverde 1,4% in en BAM 1,3%.

Morgen blijft het macro-economisch nieuws beperkt tot de inflatie en de producentenprijzen (juni) van Engeland en van de Eurozone de definitieve inflatie over juni en de bouwproductie in mei. Uit de VS volgen, naast de wekelijkse olievoorraden, de woningbouw- en bouwvergunningen over de maand juni. Van eigen bodem komen de kwartaalcijfers van ASML en TomTom en uit het buitenland Tele2, Abbott Laboratories, Bank of America en nabeurs Alcoa, Netflix, IBM  en eBay. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp