Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 18 maart 2020

ECB toont geen spierballen!

Vandaag

Er was vandaag een duidelijke roep naar Draghi hoorbaar terwijl ook hij nauwelijks in staat zou zijn geweest om het tij te keren want de situatie is buitengewoon complex. Toch was hij dikwijls in staat om financiële markten tot rust te manen en dat kan van Lagarde nog niet gezegd worden. Het toch al zwakke sentiment stond opnieuw in het teken van de oplopende rente van staatsobligaties van Italië waar de ECB een goede rol had kunnen tonen door in te grijpen maar in plaats daarvan liet Lagarde de centrale bank van Italië het vuile werk opknappen. De ECB toont hiermee opnieuw niet de spierballen waar de markt om vraagt.

De AEX opende lager op 410,85 punten en kon daarmee het positieve slot van Wall Street niet volgen. De olieprijs daalt als maar verder en noteert inmiddels USD 22.30. Wegvallende vraag in combinatie met een verhoogde export door Saudi-Arabië doen het "zwarte goud" verbleken doordat een oplossing met Rusland, over beperking van de productie, nog ver weg is. De nieuwsfeiten van de agenda worden alleen nog maar voor kennisgeving aangenomen en iedereen snakt naar een oplossing van dit gigantische probleem. Van de Eurozone werd bekend dat de definitieve inflatie over februari is uitgekomen op 1,2% versus 1,4% in januari. Het handelsoverschot is in januari nog toegenomen tot € 1,3 mrd. Uit de VS werd bekend dat er in februari 1,5% minder huizen in aanbouw zijn genomen en het aantal afgegeven vergunningen daalde met 5,5%. Dat de wekelijkse olievoorraden verder zijn gestegen zal niemand verwonderen al viel het aantal van 2 miljoen vaten nog mee. Door de zorgen om Italië en de lage olieprijs verloor de AEX in de ochtend steeds meer terrein met 398,04 punten als laagste niveau. Beleggers kregen echter alsnog enige hoop nadat Trump via Twitter had aangekondigd om vanavond met een belangrijke boodschap te komen. Ondanks een lagere opening van Wall Street wist de AEX het verlies deels in te lopen met 415,85 punten als hoogste niveau. De verliezen op Wall Street liepen verder op zodat er voor de AEX ook geen andere route bewandeld kon worden en de graadmeter 4,75% lager sloot op 404,10 punten. De DAX verloor ruim 5,5% en de Euro STOXX50 zakte 5,7%. Crude Oil noteert USD 21,82 bij een EUR/USD op 1,08415.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Vopak dat 8,6% kon winnen vanwege de stijgende aanvoer en lagere vraag. NN Group deed met met ruim 4% winst ook nog goed en Ahold Delhaize steeg ruim 2%. Bij de AMX steeg Flow Traders 6,3% en Corbion 6,2%. Fagron was ook gevraagd  en steeg 4,3%.

Grootste daler binnen de AEX was Aalberts Industries dat 12,8% verloor. ASML leverde 12,3% in en Royal Dutch Shell 11,3%. Bij de AMX verloren ASMI  en Basic Fit ieder 17,6% en Besi 16,3%. 


Morgen komt de BoJ met haar rentebesluit en inflatiecijfers over februari. Van Nederland de werkloosheid over februari en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de Philly Fed-index over maart en de leidende indicatoren over februari. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp