Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 22 mei 2020

AEX in vacuum!

Vandaag

Het ziet er toch een beetje naar uit dat de AEX in een soort vacuum terecht is gekomen met 490 punten als steun en 530 punten als weerstand. Beleggers worden blijkbaar nog steeds heen en weer geslingerd tussen angst en hoop en dat is begrijpelijk in deze fase van een recessie waarin de economie is beland. Pessimisten voorspellen dat het ergste nog moet komen terwijl er blijkbaar ook een forse groep optimisten bestaat die verder vooruit durven te kijken en de huidige markt als kansrijk zien. De wachttijden bij brookers zijn bijna nog nooit zo lang geweest voor het openen van nieuwe rekeningen of het opgeven van orders!
Wall Street was niet in staat om de positieve kijk van eerder deze week weer op te pakken en in plaats daarvan lieten beleggers zich leiden door opmerkingen over de relatie tussen China en de VS. De Dow verloor 0,4%, de S&P500 sloot 0,8% lager en de Nasdaq leverde 1% in. In Azië staat Hong Kong op een opmerkelijk verlies van ruim 5% en dat heeft te maken met een nieuwe wet van China om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen daar. De beurzen in China noteren bij de start van het Nationale Volkscongres zo'n 1,8% lager. Het land stelt dit keer geen doelen over de economische groei dit jaar en verwacht nog altijd dat er verder gewerkt wordt aan de implementatie van een handelsovereenkomst. In Japan staat de Nikkei, voor sluiting, op een verlies van 1%. De Crude Oil Future noteert USD 31,47 bij een EUR/USD op 1,09251.

De agenda is bijzonder slecht gevuld met vanmorgen uit Japan de cijfers over de inflatie die in april met 0,2% is gedaald en op jaarbasis nog slechts 0,1% is. Om 08.00 uur de detailhandelsverkopen van Engeland over de maand april en de ECB komt om 13.30 uur met de notulen van de laatste vergadering. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Donderdag bedroeg de slotkoers EUR 522.8 ( -1.6%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 4.8% gestegen. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat het VG 40 eind mei 1920 opwaarts krulde. De index bevindt zich binnen in een symmetrische driehoek formatie. Bij een doorbraak van de bovenkant van het patroon op EUR 583.3 krijgt de opwaartse trend een verse impuls en liggen hogere koersen in het verschiet. Onder EUR 527 wordt het technisch profiel van AEX-index zwakker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 21 mei 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 491,04 (ISIN: DE000KB281R6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 539,09 (ISIN: DE000KA99VR6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp