Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 2 september 2019

Minder krimp en lichte groei!

Vandaag

Deze eerste handelsdag van de nieuwe maand stond vooral in het teken van de inkoopmanagersindex van de industrie waarvan als samenvatting de conclusie te trekken valt dat in de maand augustus de krimp is afgenomen met hier en daar zelfs lichte groei.

De AEX opende licht hoger op 559,25 punten en dat was tevens bijna het laagste niveau van deze handelsdag die bijzonder rustig verliep. Wall Street bleef gesloten vanwege Labor Day en beleggers trokken zich weinig aan van de nieuwe importheffingen die dit weekend voor zowel China alsook voor de VS van kracht zijn gegaan. Trump liet weer eens blijken dat hij er niet wakker van ligt en consumenten zal oproepen om minder goederen uit China te laten komen. Na de meevallende cijfers over de industrie van China (van krimp naar 50,4) waren de cijfers van Nederland (van 50,7 naar 51,6) opvallend goed en kon ook Frankrijk weer een lichte groei melden (van 49,7 naar 51,1). Voor Spanje, Italië, Duitsland en de Eurozone als geheel was er sprake van een lichte verbetering maar toch nog altijd krimp met voor Duitsland wel weer de meeste teleurstelling want het cijfer steeg slechts van 43,2 tot 43,5 waar 43,6 was voorzien. Zwak was ook de uitkomst voor Engeland waar de krimp verder opliep van 48 tot 47,4 en een stand van 48,4 was voorzien. Verder werd bekend dat de nieuwe autoverkopen op jaarbasis met ruim 16% zijn gedaald en dat voor pensioenfondsen de kritieke grens van dekkingsgraad gevaarlijk dichtbij komt. Na een hoogste stand op 561,97 punten sloot het Damrak, bij lage volumes,  verdeeld met 0,24% winst voor de AEX en een slotstand van 559,71 punten terwijl de AMX 0,26% verloor. De DAX steeg 0,12% en de Euro STOXX50 kon 0,17% hoger sluiten.  Crude Oil noteert USD 54,63 bij een EUR/USD op 1,09735.


Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel RELX dat 1,65% hoger kon sluiten. Randstad steeg bijna 1,6% en DSM 1,4%. Bij de AMX steeg het trio Corbion, Aperam en Intertrust ieder zo'n 2,2%.

Grootste daler binnen de AEX was ASR dat 3,8% verloor waarvan ruim de helft door ex-dividend. ArcelorMittal verloor 1,6% en Adyen 1,4%. Bij de AMX verloor AMG 2,5%, het aandeel Signify verloor 2,2% en SBM met BAM ieder ruim 1,4%.

Morgen zijn er halverwege de ochtend cijfers over de producentenprijzen (juli) binnen de Eurozone en de vertraagde cijfers van Amerika over de industrie.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp