Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 11 juni 2019

Trukendoos Trump nog lang niet leeg!

Vandaag

Wie gedacht had dat het met gemak gedaan is met de trukendoos van Trump, die komt bedrogen uit. Met een dreigement richting Xi maakte hij vandaag bekend dat hij eist en verwacht dat China tijdens de aanstaande G-20 top in Japan, met de VS in gesprek gaat om de gesprekken over een handelsdeal nieuw leven in te blazen. Nieuwe heffingen volgen snel wanneer China weigert. Laat in de middag zette Trump de Euro ook nog op de watchlist met een opmerking dat de munt wel 15 tot 20% in waarde moet stijgen ten opzichte van de dollar!

De AEX opende licht hoger op 554,67 punten met kort daarna 554,42 punten als laagste niveau. Beleggers kregen vandaag weinig nieuws te verwerken waardoor de volumes bijzonder laag bleven. Toch was de stemming vanaf het begin positief waarbij de stevige winsten in China (+2,5%) een steun in de rug bleken te zijn. China zal de waarde van de Yuan kunnen inzetten als stimulans voor de economie en beleggers reageerden hierop enthousiast. Verder werd bekend dat de werkloosheid in Engeland, bij een stand van 3,8%, op een stabiel niveau is gebleven in april. Uit de VS werd bekend dat het vertrouwen onder mkb'ers in april is gestegen van 103,5 naar 105 en de producentenprijzen zijn in in mei met 0,1% gestegen na een stijging van 0,2% in april. Een hogere opening van Wall Street stuwde de AEX richting de 560-zone met 559,40 punten als hoogste niveau. Wall Street bleek echter toch moeite te hebben om de winsten goed vast te houden waardoor de AEX 0,7% hoger sloot op 557,22 punten. De DAX moest een handelsdag inlopen en steeg 0,9% en de Euro STOXX50 sloot 0,4% hoger. Crude Oil noteert USD 53,30 bij een EUR/USD op 1,13276.

De metaalsector lag er eindelijk goed bij met bij de AEX ArcelorMittal dat ruim 6,5% kon herstellen. Randstad steeg 2,05% en Galapagos 1,9%. Bij de AMX herstelde AMG 7,3%, SBM Offshore kreeg er 4,8% bij en Aperam herstelde 3,7%.

Het aantal dalers binnen de AEX bleef beperkt tot vier met Adyen dat 0,67% verloor, KPN leverde 0,4% in en Unibail-Rodamco met Heineken ieder ruim 0,3%.  Het aantal dalers bij de AMX bleef beperkt tot drie met Intertrust dat 0,5% verloor en Flow Traders met Eurocommercial verloren ieder ruim 0,4%.

Morgen zijn er uit China en Japan eerst cijfers over de producentenprijzen over mei en van China de inflatie in mei. Van Nederland komen nieuwe cijfers over het aantal faillissementen in mei en uit de VS de inflatie over mei en de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp