Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 8 januari 2020

Iran reageert met eerste speldenprik!

Vandaag

Iran heeft vanmorgen, in reactie op de raketaanval van de VS, meerdere Amerikaanse doelen in Irak bestookt met raketten. Berichtgeving over schade en slachtoffers verschillen van beide kanten maar het mag duidelijk zijn dat, bij daadwerkelijke slachtoffers aan Amerikaanse zijde, een tegenreactie van Trump niet lang op zich laat wachten. Vooralsnog wordt de Iraanse aanval als een speldenprik beoordeeld maar beleggers zullen niet staan te trappelen om nieuwe aankopen te doen.
Wall Street kon dinsdag de positieve draai van maandag niet vervolgen en sloot lager. De Dow verloor 0,4%, de S&P500 leverde 0,3% in en de Nasdaq kon de schade beperken tot minder dan 0,1% verlies. Beurzen in Azië staan duidelijk lager met China dat een verlies laat zien van 1,3%, Hong Kong noteert 1,2% lager en in Japan verliest de Nikkei 1,6%. De Crude Oil Future is weer gestegen naar USD 63,29 bij een EUR/USD op 1,11515.  

Vanmorgen werd uit Japan bekend dat het consumentenvertrouwen in december met 0,4 punt is gestegen tot 39,1 na een stijging van 2,5 punten in november. Op de agenda staan verder om 08.00 uur de fabrieksorders van Duitsland over de maand november en om 11.00 uur van de Eurozone het consumentenvertrouwen met het economisch sentiment over de maand december. Uit de VS volgen nog om 14.15 uur het ADP banenrapport over december en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. 


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag bedroeg de slotkoers EUR 609.7 ( 0.4%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.6% gestegen. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positieve signalen: -De Stochastics staat hoog met een stand van 81. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. -Een opwaartse koerskloof. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 7 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 595,55 (ISIN: DE000KA48U14).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 619,37 (ISIN: DE000KA478N8).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp