Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 5 december 2018

In de ban van uitverkoop Wall Street!

Vandaag

Niemand zal verbaasd zijn geweest dat de financiële markten vandaag flink onder druk stonden na de uitverkoop op Wall Street afgelopen dinsdag.
De oorzaken zijn vanmorgen voor de start van de handel al uitgebreid aan bod geweest en daar kwam geen verbetering in.

De AEX opende stevig lager op 518,12 punten en zakte in eerste instantie verder weg met 515,98 punten als laagste niveau. Vervolgens trad er een licht herstel op en kwakkelde de graadmeter tussen de 517 en 518 punten. Het economisch nieuws was vooral gericht op de inkoopmanagersindex van de dienstensector over de maand november met bijna overal een afvlakkende groei. De Eurozone van 53,7 naar 53,4, Duitsland van 54,7 naar 53,3, Frankrijk van 55,3 naar 55,1 en Engeland van 52,2 naar 50,4. In Spanje bleef het cijfer stabiel op 54 en in Italië was, na krimp in oktober, weer sprake van lichte groei (van 49,2 naar 50,3). Verder werd alleen nog bekend dat de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone in oktober met 0,3% zijn gestegen waar 0,2% was voorzien. Van de OPEC verscheen nog een rapport over de olieproductie in november. Ondanks de gevolgen van de sancties tegen Iran werden er op maandbasis 40.000 vaten meer opgepompt. Saoedi-Arabië en de Verenigde Emiraten produceerden samen 480.000 vaten per dag extra. Tenslotte stond de Britse Pond onder druk nadat duidelijk werd dat premier May het steeds lastiger krijgt om meer steun te vergaren. De AEX sloot bijna 1,4% lager op 516,04 punten. De DAX leverde 1,2% in en de Euro STOXX50 ruim 1,2%. Crude Oil noteert USD 53,40 bij een EUR/USD op 1,13488.

De AEX kende slechts enkele stijgers met Vopak dat 0,9% erbij kreeg, Altice won bijna 0,6% en DSM 0,3%. Bij de AMX steeg WDP 1,2%, PostNL herstelde 0,4% en Sligro 0,3%.

Randstad was met een verlies van 3,8% de grootste daler binnen de AEX waar NN Group 2,6% verloor en ASML 2,5%. Grootste daler binnen de AMX was IMCD dat 2,6% verloor. Fugro en ASMI leverden ieder ruim 2,2% in.

Morgen zal er aandacht zijn voor de bijeenkomst van de OPEC, de fabrieksorders (oktober) van Duitsland en de VS, het ADP-banenrapport van de VS en de dienstensector.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2018 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp