Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 27 juli 2020

Euro als handrem!

Vandaag

De als maar oplopende euro fungeerde vandaag duidelijk als handrem bij de AEX. Voor vergelijkbaar niveau met de dollar kijken we terug naar september 2018 en een verdere stijging tot 1,25 (begin 2018) kan niet worden uitgesloten.

De AEX opende lager op 561,60 punten waarbij het verlies al snel opliep tot een AEX-stand van 560,19 punten. Azië begon de handelsweek terughoudend en de "ontmanteling" van het Amerikaans consulaat in China zit beleggers niet lekker. Het sentiment verbeterde bij de bekendmaking van het ondernemersvertrouwen in Duitsland dat in juli een verder herstel liet zien van 86,3 naar 90,5 waar economen een stand van 89 hadden voorzien. De geldgroei van de Eurozone kwam in juni uit op 9,3% op jaarbasis waar 9,1% was verwacht. Uit de VS kwam het nieuws dat de orders duurzame goederen in juni met 7,3% zijn gestegen en ook dat cijfer was sterker dan verwacht. De futures in de VS stonden de hele dag al in het groen en dat gebeurde in het kader van "hoop doet leven" vanwege besluiten die genomen moeten worden over verlenging van steunpakketten die deze week aflopen. Wall Street ging inderdaad hoger van start en de AEX kon meeliften met 566,73 punten als hoogste stand. Het laatste half uur was echter weer zwak. Bij zeer lage handelsvolumes resteerde er voor de AEX een winst van bijna 0,1% op 564,37 punten. De DAX sloot helemaal vlak en de Euro STOXX50 verloor ruim 0,2%. Crude Oil noteert USD 41,24 bij een EUR/USD op 1,17480. Met de bedrijfscijfers bleef het vrij rustig. De cijfers van KPN waren niet slecht maar werden toch "beloond" met 3,1% verlies. SAP steeg 2,7% op de cijfers en Ryanair verloor 3,7%.

Grootste stijger binnen de AEX was Adyen dat 3,3% hoger kon sluiten. Akzo Nobel steeg 1,1% en Just Eat bijna 1%. Het aantal stijgers binnen de AMX bleef zeer beperkt met enkele uitschieters zoals Pharming dat 3,9% kon herstellen en Besi sloot 3,2% hoger. PostNL volgde op afstand met 0,8% winst. 

Grootste daler binnen de AEX was KPN dat 3,1% verloor. ABN AMRO zakte 2,05% en ING sloot 1,7% lager. Bij de AMX verloor Air France-KLM toch weer 5%. Eurocommercial zakt 4,8% en OCI 4,5%.

Morgen is de agenda opnieuw slecht gevuld met uit de VS de Case Shiller huizenprijzen over de maand mei en het consumentenvertrouwen (conference board) over de maand juli. Bedrijfscijfers zijn er van Arcadis, AMG, Besi en nabeurs van ASMI. Uit het buitenland volgen onder meer PSA, Reckitt Benkiser, Delivery Hero, 3M, Haley Davidson, Mastercard McDonald's en Pfizer. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp