Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 7 mei 2020

Beleggers kijken ver vooruit!

Vandaag

Wanneer er puur naar de cijfers gekeken wordt dan is het een raadsel dat de financiële markten zich zo kunnen herstellen en kan het bijna niet anders dan dat beleggers hun blik ver vooruit hebben gericht. Ondanks, of misschien wel door, lage volumes was het sentiment de hele dag goed.

De AEX opende hoger op 508,86 punten met kort daarna 508,20 punten als laagste niveau. Beleggers negeerden hiermee zwakke cijfers over de industriële productie (maart) van Duitsland (-9,2% op maandbasis) en Frankrijk (-16,2% op maandbasis) maar trekken zich op aan steeds meer signalen van een versoepeling van de lockdown. Bovendien waren de bedrijfscijfers, voor de meerderheid, beter dan voorzien en herstelde de olieprijs ook verder. In de middag ging de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen in de VS met dit keer bijna 3,2 miljoen nieuwe eerste steunaanvragen. Dat aantal is wel lager dan de week ervoor maar laat nog steeds zien dat er bijzonder veel banen verloren zijn gegaan. De roep om versoepeling in de VS wordt luider en is daarmee tevens nog riskanter dan in Europa. Cijfers over de arbeidskosten KW1 in de VS laten zien dat de kosten met 4,8% zijn gestegen bij een productiviteit die met 2,5% is gedaald. Toch begon de handel op Wall Street overtuigend positief en konden de winsten verder worden uitgebreid zodat de AEX 2,1% hoger kon sluiten op 516,26 punten en dat is tevens de hoogste stand van deze handelsdag. De DAX moest genoegen nemen met 1,4% en de Euro STOXX50 steeg 1,3%. Crude Oil noteert USD 25,13 bij een EUR/USD op 1,08130.  

De dagwinst bij de AEX was voor ArcelorMittal dat met cijfers kwam en hiervoor met 6,8% winst werd beloond. ING steeg in aanloop naar de cijfers alvast 5,2% en Just Eat 4,4%. Ahold Delhaize en DSM stegen ieder 3,1% op de cijfers. Bij de AMX profiteerde Fugro van een hogere olieprijs en herstelde 13,2%. Aperam kon 6% meeliften en OCI ruim 4%.

De AEX kende vandaag slechts één daler en dat was Philips dat 0,4% verloor. Dat niet alle cijfers goed waren bewijzen, namens de AMX,  BAM -2,8% en Air France-KLM -2,5%. Flow Traders leverde 1,2% in.

Morgen zijn er nog uitgestelde cijfers over de dienstensector (april) van Japan en van Nederland de industriële productie over maart. Duitsland komt met de handelsbalans over maart en in Engeland blijven de deuren van de beurs gesloten vanwege bank holiday. De meeste aandacht zal uitgaan naar het officiële banenrapport van de VS met de cijfers over de werkgelegenheid over april. Heijmans en ING komen met hun kwartaalcijfers. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp