Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 9 mei 2019

Slikken of stikken!

Vandaag

Gesprekken tussen China en de VS, over een handelsdeal, worden vandaag hervat en zitten in een belangrijke fase waarbij de VS de druk heeft opgevoerd door te dreigen met nieuwe importheffingen die morgen al kunnen ingaan. Volgens Trump hebben de Chinezen de op handen zijnde deal geschonden en is dat de reden om de druk op te voeren. Beleggers zijn nog niet gerust over het vervolg en dat zorgt voor twijfel en onzekerheid.
Wall Street kon woensdag moeilijk kiezen en sloot licht verdeeld met een Dow die nog net 0,01% hoger kon sluiten en verliezen voor de S&P500 (-0,16%) en de Nasdaq (-0,26%). Azië noteert lager met China dat nog 0,5% verlies laat zien, Hong Kong staat 1,8% lager en in Japan noteert de Nikkei vlak voor sluiting een verlies van 0,8%. De Crude Oil Future noteert USD 61,68 bij een EUR/USD op 1,11974.

Vanmorgen werd bekend dat de inflatie van China in april is opgelopen van 2,3% naar 2,5% op jaarbasis. De producentenprijzen stegen in diezelfde maand met 0,9% versus 0,4% in maart (gerekend was met 0,6% stijging ). Voor meer macro-economisch nieuws moeten beleggers wachten tot vanmiddag 14.30 uur wanneer tegelijk, naast de wekelijkse steunaanvragen, de handelsbalans en de groothandelsvoorraden over maart bekend worden gemaakt met de producentenprijzen over april. Tevens zal dat Fed-voorzitter Powell nog een toespraak houden. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van BAM (meer winst en herhaalt outlook) en ArcelorMittal (minder winstgevend).


De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Woensdag bedroeg de slotkoers EUR 558.9 ( 0.4%). Per saldo is de koers de afgelopen 5 dagen met 2.2% gedaald, wat de grootste daling in 5 dagen is sinds eind december 2018.   Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 543.2 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. Er zijn echter diverse niveaus waarop hogere bodemvorming aannemelijk is. Berekend op basis van de voorgaande koersimpuls en een Fibonacci correctie van 61,8% ligt het 1e niveau op EUR 554.0. Het eerste premature koersherstel is reeds in gang gezet op dit niveau. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van woensdag 8 mei 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 550,11 (ISIN: DE000CP69DE0).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,94 (ISIN: DE000CP69E52).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp