Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 25 oktober 2019

Onsje minder mag!

Vandaag

Zolang de resultaten en de vooruitzichten nog redelijk binnen de verwachtingen blijven lijkt er geen vuiltje aan de lucht en worden ook licht lagere winsten en omzetten tot nu toe geaccepteerd, Dat is de voorzichtige conclusie na de eerste ronde van bedrijfscijfers die over de financiële markten worden uitgestrooid. Buiten de bandbreedte gaat het ook meteen hard zoals gisteren bij Tesla +17,5% en Twitter bijna -21%.
Wall Street verwerkte veel cijfers en sloot licht verdeeld met 0,1% verlies voor de Dow en 0,2% winst voor de bredere S&P500 die weer boven de 3000 punten kon sluiten. De Nasdaq deed het prima en sloot 0,8% hoger.  Nabeurs moest Amazon een winstval bekend maken terwijl Intel en Visa met uitstekende cijfers kwamen. In Azië is maar weinig beweging te zien met China en Japan die vrijwel vlak noteren en Hong Kong dat een verlies laat zien van 0,4%. De Crude Oil Future noteert USD 55,92 bij een EUR/USD op 1,11035.

Op de agenda staan om 08.00 uur het GfK consumentenvertrouwen van Duitsland over de maand november en om 10.00 uur het ondernemersvertrouwen (Ifo-index) over de maand oktober. Vervolgens is het wachten tot 16.00 uur wanneer uit de VS het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (oktober) volgens de Universiteit van Michigan bekend wordt gemaakt. Bedrijfscijfers zijn er van Beter Bed, Fugro, Signify, Wereldhave en KPN.   


De standen van de futures duiden op een vlakke opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Door een stijging van 1.1% lag de slotkoers op EUR 582.4, met deze slotkoers noteert de AEX-index de hoogste koers sinds eind juli 2019. De trend werd positief nadat de signaallijn de MACD indicator bij een koers van EUR 562.7, begin oktober 2019 opwaarts doorbrak. De index bevindt zich aan de bovenkant van een rechthoek formatie. Bij een duidelijke doorbraak van deze grens op EUR 583.3 wordt de positieve trend bevestigd. Wij verwachten op korte termijn een uitbraak waarna hogere koersen in het verschiet liggen. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 94. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 10 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 24 oktober 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 570,16 (ISIN: DE000KA47VA1).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 600,80 (ISIN: DE000KA1S5C7).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp