Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 12 februari 2020

Hoe vallen de cijfers!

Vandaag

Van de AEX komt vandaag 28% van de bedrijven met hun kwartaalcijfers en dat kan een behoorlijke impact hebben op het sentiment dat daarnaast ook grotendeels onder invloed staat van de ontwikkelingen van het coronavirus. Gedurende de handelsdag kan het beeld op de vrijgegeven cijfers, mede na de toelichting door bedrijven en opmerkingen van analisten, aanzienlijk veranderen dus de vraag voor vandaag is: Hoe vallen de cijfers?
Wall Street bleef dinsdag in de buurt van het slot van maandag met een Dow die vlak sloot, de S&P500 won nog krap 0,2% en de Nasdaq steeg 0,1%. Azië laat hogere koersen op de borden zien met China voorlopig een winst van 0,8%, Hong Kong staat 1% hoger en in Japan winst de Nikkei 0,7%. De Crude Oil Future noteert USD 50,51 bij een EUR/USD op 1,09074.

Op de agenda staan om 11.00 uur de industriële productie (december) van de Eurozone en uit de VS vanmiddag om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. De OPEC komt vandaag met haar maandrapport over de oliemarkt. Bedrijfscijfers waren er al van ABN AMRO (minder winst dan verwacht), Ahold Delhaize (omzet op peil), Akzo Nobel (verbetering resultaten), Heineken (verkoopt meer bier) en Vopak (meer winst),. ASR Nederland volgt om 10.00 uur en Unibail Rodamco nabeurs. Uit het buitenland volgen onder meer Volkswagen en nabeurs Cisco Systems en Applied Materials. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 1.1% werd dinsdag een slotkoers van EUR 623.9 bereikt, dit betekent voor de AEX-index de hoogste koers sinds eind september 2000. De huidige positieve trend werd mede geïnitieerd nadat de signaallijn begin februari 1920 een opwaarts kruising liet zien met de MACD indicator. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio november 2019 op EUR 599 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 96. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 200 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 11 februari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 610 (ISIN: DE000KA49WH0).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 630,73 (ISIN: DE000KA48X29).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp