Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Vrijdag 10 mei 2019

Nieuwe importheffingen een feit!

Vandaag

Terwijl de onderhandelingsgesprekken nog maar net weer zijn begonnen, heeft de VS de dreiging van nieuwe heffingen alvast omgezet met de invoering per vandaag. Voor veel goederen uit China gaan de heffingen van 10% naar 25% en dat zal zeker van invloed zijn op de sfeer tijdens de verdere gesprekken over een handelsdeal.
Wall Street kon donderdag, voordat de extra heffingen definitief werden, een groot deel van de eerdere verliezen nog wegpoetsen maar sloot wel duidelijk lager met 0,54% verlies voor de Doe, de S&P500 verloor 0,3% en de Nasdaq leverde 0,4% in. Azië laat een wisselend beeld zien met China dat toch 1,35% hoger staat, Hong Kong noteert een winst van 0,8% en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting op een verlies van 0,5%. De Crude Oil Future noteert USD 61,81 bij een EUR/USD op 1,12270.

Op de agenda staan een aantal landen die met cijfers over de industriële productie over maart komen met Nederland waarvan het CBS kon melden dat de dagproductie 1% lager lag dan in maart vorig jaar. Frankrijk volgt om 08.45 uur, Italië om 10.00 uur en Engeland om 10.30 uur. Om 08.00 uur komen er cijfers over de handelsbalans (maart) van Duitsland en Engeland volgt om 10.30 uur samen met de voorlopige groeicijfers KW1. Uit de VS volgt om 14.30 uur de inflatie over april en misschien is er nieuws te melden over de handelsgesprekken tussen China en de VS die in Washington aan de tweede dag beginnen.

De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 1.7% werd donderdag een slotkoers van EUR 549.6 bereikt, hiermee laat de AEX-index de grootste daling zien sinds eind december 2018. Er is sprake van een neerwaartse correctie na de vorming van een hogere koerstop. Een hogere of minimaal gelijke koersbodem dan EUR 543.2 wordt verwacht, waarmee de opwaartse trend duidelijk intact blijft. Negatieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer laag met een stand van 5. Dit geeft aan dat het neerwaartse momentum krachtig is, maar een opwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 20 daags dieptepunt is bereikt.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van donderdag 9 mei 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 540,21 (ISIN: DE000CP68LW7).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,60 (ISIN: DE000CP69E52).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp