Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 29 mei 2019

Gevoel van angst overheerst!

Vandaag

Hoewel het slechts om een gevoel gaat, kan de vaststelling wel worden gedaan dat de neuzen van beleggers eensgezind dezelfde richting op staan doordat het gevoel van angst grip heeft op het sentiment.

De AEX opende gelijk al stevig lager op 544,17 punten en kwam ook niet hoger dan 544,34 punten. Terwijl de stemming in Azië nog vrij rustig bleef waren er in Europa toch wel een aantal signalen waarvan beleggers niet vrolijk werden. Zo verloor ArcelorMittal bij opening al 8% aan waarde nadat het bedrijf opnieuw met berichten naar buiten kwam om de productie van staal verder te beperken. Soms kan dat de koers helpen maar de spiraal bij de staalgigant is het hele jaar al neerwaarts gericht waarbij het jaarverlies is opgelopen tot ruim 25%. Dumping en heffingen vanwege CO2 zetten de marges onder druk terwijl de wereldwijde vraag naar staal nog steeds aanzienlijk is. Ook een lagere olieprijs is een reactie op de angst die geleidelijk steeds meer doordringt. Het producentenvertrouwen in Nederland staat op het laagste niveau sinds mei 2016 en de werkloosheid in Duitsland liet in mei een kleine stijging zien van 4,9% naar 5%.  De Franse economie steeg in het eerste kwartaal keurig met 0,3% en dat is eenzelfde groei als in voorgaande kwartalen. Aanjager voor een toenemende angst blijft vooral de zorg om de voortslepende handelsoorlog waarbij Huawei via de rechtbank in de VS wil proberen om de sancties terug te draaien en China zelf overweegt de levering van speciale metalen aan de VS te beperken. Al met al geen niet de goede ingrediënten die wijzen richting een oplossing van de problematiek. Wall Street sloot zich aan bij het negatieve sentiment  en de AEX noteerde 539,58 punten als laagste niveau om vervolgens 1,5% lager te sluiten op 540,87 punten. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder ook ruim 1,5% en de Crude Oil is inmiddels gedaald tot USD 57,43 bij een EUR/USD op 1,11356.

Zowel de AEX alsook de AMX konden bij sluiting geen enkele stijger melden. De verliezen worden zeer breed gedragen en voor goud slechts een bescheiden plus van 0,13%. Grootste daler binnen de AEX was uiteindelijk Adyen dat ruim 4,9% verloor. ArcelorMittal leverde 4,16% in en Akzo Nobel 3,7%. Bij de AMX werd de winst van gisteren voor Altice weer ingeleverd (-5,23%) en verloor TomTom 4,9%. OCI leverde toch ook weer 4,65% in.

Morgen is het Hemelvaartsdag maar zijn de belangrijkste beurzen, waaronder Euronext, gewoon geopend. Nieuwsfeiten komen dan wel vooral uit de VS met een tweede raming BBP KW1, de wekelijkse steunaanvragen, de groothandelsvoorraden met de aanstaande woningverkopen over april en de wekelijkse olievoorraden.   

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp