Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 29 juli 2020

Gemengd beeld!

Vandaag

Het blijkt extra lastig om, in deze roerige tijd van een pandemie, een juist beeld te verkrijgen van de prestaties en vooruitzichten van bedrijven. Analisten zitten er veel naast met hun voorspelling en beleggers reageren veelal averechts. Neem bijvoorbeeld de cijfers van ASMI, dat gisteren nabeurs met beter dan verwachte cijfers naar buiten kwam en tevens positief is over het vervolg van dit jaar. De koers van het aandeel gaat 7,4% onderuit met de kanttekening dat deze, sinds het dieptepunt in maart, nog altijd ruimschoots verdubbeld is maar inmiddels ook bijna 15% onder de top noteert. Het is maar een greep uit de stroom aan cijfers waarmee beleggers te maken hebben.

De AEX opende lager op 563,20 punten met een dieptepunt op 563,11 punten dat pas laat in de middag werd aangetikt. Na ruim een half uur handel verbeterde het sentiment doordat de futures in de VS een positieve draai lieten zien. Uit Frankrijk werd bekend dat het consumentenvertrouwen in juli onverwacht is gedaald van 96 naar 94 en vanuit de VS werd bekend dat de groothandelsvoorraden in juni, op maandbasis, met 2% zijn gedaald en de aanstaande huizenverkopen in juni, op jaarbasis, met 6,3% zijn gestegen. De olieprijs is licht gestegen mede na het nieuws dat de wekelijkse olievoorraden in de VS zijn gedaald. In afwachting van het rentebesluit van de Fed (vanavond om 20.00 uur) konden beleggers reageren op de cijfers van Aperam (meer winst dan verwacht en 2,5% hoger), Fugro (resultaten onder druk maar vielen niet tegen +0,3%) en Vopak (meer winst en goede vooruitzichten met enige smet op project in Zuid Afrika -1,2%). De meeste aandacht ging echter naar grote buitenlandse bedrijven als Deutsche Bank (-2,5%) waarvan de cijfers minder dramatisch waren dan voorzien. Barclays (-6,2%) dat een winstval bekend moest maken, Boeing (-3,6%) blijft in zwaar weer en General Electric (-4,9%) dat vooral last heeft van de luchtvaartbranche. Rio Tinto (+0,7%), Sanofi (+0,5%), GlaxoSmithKline (+0,5%) en BNP Paribas (-1%) waren blijkbaar toch meer voorspelbaar.  BASF (-4,9%) en Banco Santander (-4,7%) werden ook verwezen naar de hoek waar klappen vielen. Doordat Wall Street toch nog licht hoger kon openen, bleef het verlies van de AEX beperkt tot 0,4% met een slotstand op 564,11 punten. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder 0,1%. Crude Oil noteert USD 41,21 bij een EUR/USD op 1,17750. Grootste stijger binnen de AEX was Adyen dat 2,3% hoger kon sluiten. Heineken en Philips stegen ieder bijna 1,7% en Unilever 1,25%. Bij de AMX steeg het aandeel Altice 3,9%, Aperam sloot 2,5% hoger en WDP bijna 2%. Grootste daler binnen de AEX was ASMI dat 7,4% verloor. ASML zakte 4,4% en Galapagos leverde 3,9% in. Bij de AMX verloor Signify 3,7%, Pharming leverde 2,8% in en Arcadis 2,75%.

Morgen weer een goed gevulde agenda met van Nederland het producentenvertrouwen over juni en de producentenprijzen over juni. Uit Duitsland de werkloosheid over juli en het voorlopig cijfer BBP KW2 en van de Eurozone de werkloosheid over juni en het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen over juli. Uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen ook het voorlopig cijfer BBP KW2. Bedrijfscijfers zijn er van ArcelorMittal, Fastned, Pharming, Intertrust, Ordina en Royal Dutch Shell. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp