Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 13 mei 2020

Herstel vraagt meer tijd!

Vandaag

Beleggers waren vandaag vooral benieuwd naar de speach van Fed-voorzitter Powell die niet veel meer kon melden dat een economisch herstel meer tijd zal vragen dan tot nu toe gedacht. Het was een domper waar de beurzen last van hadden en deze handelsdag in mineur moesten afsluiten.

De AEX opende gelijk al fors lager op 513,45 punten en dat was een reactie op het zwakke slot van Wall Street en cijfers uit Engeland waar de economie in maart met 5,8% kromp, de industriële productie met 4,8% afnam en het handelstekort nam af met 1,3 miljard pond. Na een half uur bereikte de AEX een laagste stand op 510,35 punten om vervolgens toch weer iets te herstellen op de standen van de futures in de VS. Van de Eurozone werd bekend dat industriële productie in maart met maar liefst 11,3% is afgenomen en bedrijven als ABN AMRO (-9,1%) en TUI (-2,3%) moesten  behoorlijke verliezen bekend maken. Uit de VS werd nog bekend dat de producentenprijzen in april op maandbasis met 1,3% waren gedaald maar het sentiment veranderde nadat Wall Street een hogere opening in rook zag opgaan. Terwijl de wekelijkse olievoorraden in de VS nog redelijk stabiel bleven kwam het IEA met de uitspraak deed dat de vraag naar olie nog ruim een jaar onder het niveau van voor de crisis zou blijven. De AEX verloor het laatste kwartier nog flink terrein en sloot 1,6% lager op 512,19 punten. De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder ruim 2,5%.  De Crude Oil noteert USD 25,46 bij een EUR/USD op 1,08211.

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren Prosus met bijna 5,5% winst en Adyen steeg 4,7%. Bij de AMX bleef de teller steken op drie met Fagron aan kop en 2,4% winst, Pharming sloot ruim  0,7% hoger en FlowTraders steeg krap 0,7%.

Grootste daler binnen de AEX was ABN AMRO dat 9,1% verloor. Unibail Rodamco met ArcelorMittal verloren ieder 8%. Bij de AMX verloor OCI 8%, Basic Fit moet 6,7% inleveren en Eurocommercial verloor 5,95%. 

Morgen zijn er eerst inflatiecijfers van Duitsland over april en in de middag gaat de aandacht uit naar de wekelijkse steunaanvragen in de VS met de importprijzen over april. Bedrijfscijfers zijn er dan van Pharming, SBM Offshore en Sif. 

 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp