Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 9 januari 2020

Ontspanning en aanstaande handelsdeal!

Vandaag

Er waren vandaag twee belangrijke factoren waardoor de beurzen de weg omhoog konden vasthouden en dat was enerzijds een verdere ontspanning rondom de situatie tussen Iran en de VS en anderzijds de bevestiging uit China dat er volgende week een delegatie naar de VS zal afreizen om een handtekening te plaatsen voor de eerste fase richting een bredere handelsdeal.

De AEX opende hoger op ruim 614 punten waarbij de winst werd gedragen door een hoger slot van Wall Street en de Nikkei. De toelichting van Trump op de vergeldingsactie van Iran gaf geen ruimte voor directe nieuwe acties van de VS en voorzichtig was er zelfs een oproep om de dialoog te starten voor nieuwe gesprekken voor een veiligere wereld. De top voor de AEX werd na ruim een half uur handel op de borden gezet met een indexstand van 615,74 punten.  Voorbeurs werd bekend dat de industriële productie in Nederland over de maand november een daling had laten zien van 1,3% (oktober nog +0,8%) terwijl Duitsland even later juist een stijging kon melden van 1,1% (na een daling van 1% in oktober). De cijfers over de handelsbalans van Duitsland waren minder positief met een daling van de export van 2,3% in november tegenover een daling van de import met 1,6%. De AEX ondervond geleidelijk wat tegenwind door een daling van de olieprijs waardoor zwaargewicht RD Shell (-0,7%) werd geraakt en een adviesverlaging voor DSM deed de prijs van het aandeel 3,35% dalen . Van de Eurozone werd nog bekend dat de werkloosheid in november stabiel is gebleven op een percentage van 7,5% en uit de VS werd bekend dat de wekelijkse steunaanvragen met 9.000 zijn gedaald. Ondanks een hogere start van Wall Street leverde de AEX een deel van de winst weer in en sloot vrijwel op het laagste niveau van de dag op 612,55 punten (+0,34%). De DAX deed het met een winst van 1,3% een stuk beter en de Euro STOXX50 kon 0,6% hoger sluiten. Crude Oil noteert USD 59,47 bij een EUR/USD op 1,11056.

De dagwinst van de AEX ging naar Galapagos dat 2,5% hoger kon sluiten. Philips en Wolters Kluwer deden het verrassend goed met ieder een winst van 2,15%. Bij de AMX viel het aandeel Air France-KLM op met een winst van 4%. AMG steeg 2,4% en TKH 1,9%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel DSM dat 3,35% verloor na een adviesverlaging door Credit Suisse. Unibail Rodamco verloor 1,4% en ASR Nederland 1,3%. Bij de AMX verloor OCI 3,6% en Fugro met Flow Traders verloren ieder 1,5%.

Morgen zijn er eerst cijfers over de handelsbalans van China over de maand december en van Frankrijk de industriële productie over november. De meeste aandacht zal uitgaan naar het officiële banenrapport van de VS met de werkloosheidscijfers over de maand december. Later in de middag volgen nog de groothandelsvoorraden over november. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp