Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 17 juli 2019

ASML en TomTom in de schijnwerpers!

Vandaag

Op het Damrak zijn ASML en TomTom de eerste beursgenoteerde bedrijven die vandaag met hun kwartaalcijfers komen met bij ASML een sterke marge die opvalt en bij TomTom is er in het tweede kwartaal toch sprake van een klein verlies per aandeel maar laat het bedrijf in ieder geval weten dat het een hogere omzet verwacht!
Op Wall Street kon de echte start van het cijferseizoen niet imponeren al waren de cijfers zeker niet slecht. De Dow verloor toch 0,1%, de S&P500 leverde 0,3% in en de Nasdaq sloot 0,4% lager.  In Azië noteert China nog vrijwel vlak, laat Hong Kong een verlies zien van 0,2% en staat in Japan de Nikkei vlak voor sluiting 0,3% lager. De Crude Oil Future is gedaald naar USD 57,66 bij een EUR/USD op 1,12149.

Op de agenda staan om 10.30 uur uit Engeland de ontwikkeling van de inflatie en de producentenprijzen over de maand juni en om 11.00 uur van de Eurozone de bouwproductie over mei met de definitieve inflatie over de maand juni. Uit de VS volgen om 14.30 uur de woningbouw- en bouwvergunningen over de maand juni en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Om 20.00 uur komt de Fed. nog met het Beige Book. Buitenlandse bedrijven die met cijfers komen zijn Tele2, Abbott Laboratories, Bank of America en vanavond laat nabeurs Alcoa, Netflix, IBM en eBay. 


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Dinsdag werd een slotkoers van EUR 571.2 bereikt na een stijging van 0.3%. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.9% gestegen.   Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 88. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 16 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,30 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,62 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp