Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 28 augustus 2019

Eind goed, al goed?

Vandaag

Het was waarschijnlijk de laatste echte zomerse beursdag van dit jaar en er gebeurde ook niet al te veel maar er was toch een positieve ondertoon te bespeuren want voor de derde dag op rij sloot de AEX boven de openingskoers. Vandaag nam de AEX de hele dag de tijd om eerdere verliezen weg te poetsen en kreeg daarbij wat hulp van een hogere olieprijs.

De AEX opende licht lager op 545,69 punten nadat voorbeurs de cijfers van het Duitse consumentenvertrouwen best goed waren. Het GfK-cijfer over september kwam uit op 9,7 en dat is gelijk aan augustus en toch iets hoger dan economen hadden voorzien. Cijfers over de geldgroei binnen de Eurozone waren met een groei van 5,2% op jaarbasis in juli ook hoger dan voorzien (4,8%) maar de AEX bewoog vooral net onder het slot van gisteren. Het verlies liep nog wel verder op doordat de inverse rentecurve in de VS weer om de hoek kwam kijken en beleggers zich toch weer meer zorgen beginnen te maken over een mogelijke recessie. Ook de trukendoos van Boris Johnson, om het parlement langer vrijaf te geven, riep bij beleggers veel vragen op. Na een laagste niveau op 543,57 punten klom de AEX toch weer voorzichtig omhoog waarbij een hoger slot niet waarschijnlijk leek. Wall Street kon na enige aarzeling de weg omhoog weer oppakken en een onverwachte daling van de wekelijkse olievoorraden zorgde ervoor dat de olieprijs verder steeg en zwaargewicht Royal Dutch Shell de AEX naar de eindwinst kon opbeuren met een slotstand van 548,38 punten en dat is een winst van 0,2%. De DAX verloor nog wel 0,25% en de Euro STOXX50 leverde 0,15% in. Crude Oil noteert USD 55,91 bij een EUR/USD op 1,10782.

Royal Dutch Shell was met ruim 0,9% winst de grootste stijger binnen de AEX waar Takeaway 0,8% kon goedmaken en Galapagos steeg 0,7%. Bij de AMX herstelde Aperam 2,55%, Arcadis kreeg er 1,65% bij en Fugro 1%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel ASR Nederland dat 3,35% verloor. Wolters Kluwer verloor 1,3% en NN-Group 1,25%. Bij de AMX verloor het aandeel BAM 2,9%, Wereldhave verloor 1,35% en Air France-KLM 1,26%.

Morgen is de agenda weer goed gevuld met voorbeurs cijfers over het consumentenvertrouwen (augustus) van Japan, een nieuwe raming van de economische groei KW2 van Frankrijk en het vertrouwen in de Nederlandse industrie (augustus). Verder de werkloosheid en de inflatie (augustus) van Duitsland, de handelsbalans van China en van de Eurozone het economisch sentiment met het consumenten- en ondernemersvertrouwen in augustus. Uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, ook de handelsbalans over juli en de economische groei KW2

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp