Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 9 juli 2019

Op een laag pitje!

Vandaag

Beleggers zullen vandaag opnieuw een afwachtende houding aannemen vanwege weinig macro-economisch nieuws en het feit dat een aantal ontwikkelingen mogelijk langer op zich laten wachten. Zo is de kans en het tempo op een renteverlaging kleiner geworden na het goede banenrapport van de VS en zijn de onderhandelingen over een handelsdeal nagenoeg uit beeld. De komende weken zal de bekendmaking van de kwartaalcijfers van cruciaal belang zijn op het sentiment.
Wall Street deed maandag een stapje terug met ruim 0,4% verlies voor zowel de Dow alsook voor de S&P500 terwijl de Nasdaq bijna 0,8% verloor. Azië staat ook overwegend lager met China voorlopig op 0,5% verlies, Hong Kong noteert 0,8% lager en in Japan staat de Nikkei vlak voor sluiting vrijwel vlak. De Crude Oil Future noteert USD 57,43 bij een EUR/USD op 1,12176.

Op de agenda staan om 10.00 uur de detailhandelsverkopen van Italië over de maand mei en uit de VS om 12.00 uur het ondernemersvertrouwen (mei) onder mkb'ers en om 16.00 uur het aantal openstaande vacatures in mei. 

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een daling van 0.2% werd maandag een slotkoers van EUR 569.4 bereikt. De koers steeg 0.2% over de afgelopen 5 dagen. De trend werd positief nadat o.a. het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019 opwaarts werd doorbroken. Een overtuigende doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, wordt verwacht. Dit zou direct een sterke bevestiging zijn van de opwaartse trend. Positief signaal is de Stochastics, deze staat hoog met een stand van 81. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn (MACD, Stochastics, MA50) van de AEX-index zijn unaniem en wijzen op een opwaartse trend met een positief momentum. Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 8 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,12 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,86 (ISIN: DE000CY51SK5).
 
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp