Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 5 februari 2019

Hoogtevrees ligt op de loer!

Vandaag

Met een indrukwekkend herstel van de AEX neemt ook het risico van hoogtevrees weer toe. Niet dat de aandelen nu zo vreselijk duur zijn geworden maar het tempo van de stijging veroorzaakt wel een soort oververhitting van een aantal indicatoren waaronder de RSI (relatieve sterkte indicator) die inmiddels boven de 74 staat. Dergelijke standen hebben we in 2018 alleen in januari en mei gezien toen de AEX boven de 570 punten noteerde.

De AEX opende licht hoger op 526,88 punten met kort daarna 526,12 als laagste niveau. Beleggers zochten vandaag vooral naar houvast  de inkoopmanagersindex van de dienstensector over de maand januari maar eigenlijk waarin hierin geen verrassingen te bespeuren. Frankrijk en Italië hebben beide te maken met krimp (resp. 47,8 en 49,7), en allen Duitsland (van 51,8 naar 53) en Spanje (van 54 naar 54,7)  konden een verdere groei melden. De Eurozone bleef stabiel op 51,2 en in Engeland zakte het cijfer van 51,2 naar 50,1 waar een stand van 51,5 was voorzien. De Amerikaanse cijfers door Markit (van 54,4 naar 54,2) en van ISM (van 58 naar 56,7) lieten een afzwakkende groei zien. Toch stegen de koersen over een breed front door goede cijfers van BP (+5%) waarvan ook Royal Dutch Shell profiteerde. De reacties op de cijfers van Alphabet (-0,8%) en Infineon (-1%) waren lauw en dus moet het enthousiasme uit een andere hoek komen. Mogelijk heeft dat te maken met de State of the Union die Trump morgen zal houden en waarmee hij ongetwijfeld zijn eigen roem zal trachten op te poetsen. De AEX sloot 1,3% hoger op 532,49 punten en dat is maar net onder de hoogste stand van 532,66 punten. De DAX steeg 1,7% en de Euro STOXX50 bijna 1,6%. Crude Oil noteert USD 53,67 bij een EUR/USD op 1,14132.

Signify was met 3,3% winst de grootste stijger binnen de AEX en het trio Altice, Unilever en Aalberts steeg ieder 2,3%. Bij de AMX steeg Corbion 2,5%, Takeaway bijna 2,5% en IMCD 1,8%.

De AEX kende slechts twee dalers en dat waren Unibail-Rodamco (1,07%) en ArcelorMittal (0,17%). Bij de AMX verloor Eurocommercial 1,2%, Fugro 0,56% en SBM Offshore 0,34%.

Morgen is er aandacht voor de fabrieksorders (december) van Duitsland en uit de VS de arbeidsproductiviteit KW4, de handelsbalans over november en de wekelijkse olievoorraden. ING en TomTom komen met hun kwartaalcijfers.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp