Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 25 maart 2020

Mega noodfondsen moeten rust doen terugkeren!

Vandaag

Nog nooit eerder in de beursgeschiedenis zijn er zoveel en zulke grote noodfondsen bijeengebracht om de economische gevolgen van het coronavirus enigszins te verzachten. Vanmorgen vroeg werd er in de VS overeenstemming bereikt over een noodpakket van 2 biljoen dollar en zoiets is echt uniek maar tegelijk met de vraag: is dit genoeg?

De AEX opende hoger op 471,44 punten en dit was een reactie op de historische winst die Wall Street dinsdag had laten zien met de grootste stijging sinds de dertiger jaren. Het bereikte akkoord over het noodfonds gaf de AEX nog een extra zetje met 482,53 punten als hoogste niveau. Vervolgens houden beleggers moeite met de beoordeling van al deze noodpakketten zolang het virus zich nog volop verspreid en alleen in de VS al ruim 3 miljoen mensen werkloos zijn geworden. Uit Duitsland werd het definitieve cijfer van het ondernemersklimaat bekend gemaakt en dat was nog slechter dan de voorlopige berekening had aangetoond. De Ifo-index zakt deze maand van 96 naar 86,1 (was eerst 87,7 voorzien). Het zwakke cijfer zorgde direct voor een reactie op de beurzen met een AEX die in korte tijd terug viel naar 454,59 punten. Een lichte daling van de inflatie in Engeland (van 1,8% in januari naar 1,7% in februari) werd voor kennisgeving aangenomen en datzelfde gold ook voor de orders duurzame goederen in de VS die in februari nog met 1,2% op maandbasis konden stijgen. Beleggers op Wall Street stonden niet meteen te juichen over het noodpakket van de VS maar gaven het toch de voordeel van de twijfel. Een extra noodpakket van Duitsland, waar nog eens € 156 miljard aan leningen wordt vrijgemaakt, zorgde toch nog voor een breder herstel zodat de AEX bijna 3% hoger kon sluiten op 475,40 punten. De DAX steeg 1,8% en de Euro STOXX50 sloot 3,1% hoger. Crude Oil noteert USD 24,51 bij een EUR/USD op 1,08741.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel Galapagos dat 10,35% in waarde steeg. RELX sloot 8% hoger en Royal Dutch Shell herstelde nog eens 7,4%. Bij de AMX was er 31% herstel voor Basic-Fit. Flow Traders steeg 8,55% en Fagron sloot 7,8% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Unibail-Rodamco dat 12,15 % verloor door adviesverlagingen en onduidelijkheid over het dividend. Ahold Delhaize verloor 0,6% en DSM bijna 0,6%. Bij de AMX verloor Intertrust 4,2%, Eurocommercial zakte 3,5% en OCI 1,8%.

Morgen komt uit Duitsland het GfK-consumentenvertrouwen over april en uit Frankrijk het ondernemersvertrouwen over maart. Van de Eurozone de geldgroei over februari en uit Engeland de detailhandelsverkopen over februari en het rentebesluit van de BoE, Uit de VS volgen de wekelijkse steunaanvragen, het definitieve cijfer BBP KW4 en de groothandelsvoorraden over februari. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp