Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 7 mei 2019

Importheffingen domineren sentiment!

Vandaag

Nieuwe uitlatingen over op te leggen importheffingen, door de VS aan China, domineren ook vandaag het sentiment op de financiële markten. Maandag werd er uiteindelijk nog opgelucht gereageerd toen de verliezen op Wall Street kleiner werden maar soortgelijke reacties blijven in Azië nog achterwege. Bovendien blijft er een waas van onduidelijkheid rondom de echte reden van het besluit van de VS om een zware vloot richting Iran te sturen.
Wall Street toonde veerkracht waardoor de verliezen beperkt bleven tot 0,25% voor de Dow, de S&P500 leverde uiteindelijk 0,45% in en de Nasdaq verloor 0,5%. Nog geen opluchting vanuit Azië waar China nog 0,2% lager staat, Hong Kong een verlies laat zien van 0,1% en Japan, na ruim een week gesloten te zijn geweest, de deuren in Tokio weer heeft geopend en de Nikkei vlak voor sluiting 1,6% lager staat. De Crude Oil Future noteert USD 62,39 bij een EUR/USD op 1,12131.

Vanmorgen werd bekend dat de industrie van Japan weer uit de krimpzone is gekropen door in april te zijn gestegen van 49,2 naar 50,2. Tevens werd bekend dat de inflatie in eigen land in april is gestegen van 2,8% naar 2,9% op jaarbasis. Om 08.00 uur volgen de fabrieksorders van Duitsland over maart en vanmiddag om 16.00 uur de openstaande vacatures in de VS over maart. Bedrijfscijfers zijn er vandaag van DSM (verhoogt de verwachtingen), PostNL (herhaalt outlook) en Kendrion. Buitenlandse bedrijven die volgen zijn BMW, Henkel, Pandora en Alstrom.

De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Maandag bedroeg de slotkoers EUR 563.8 ( -0.9%). In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 0.6% gedaald. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio maart 2019 op EUR 552.7 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt, ondanks de matige koersontwikkeling de laatste tijd, verwacht. Negatieve signalen:

  • Een 10 daags dieptepunt is bereikt.
  • Een neerwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 6 mei 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 555,65 (ISIN: DE000CP69DP6).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 577,07 (ISIN: DE000CY51JJ6).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp