Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Maandag 15 juli 2019

Export laat groeiversnelling zien!

Vandaag

De Nederlandse export heeft in de maand mei een mooie groeiversnelling laten zien van 1,5% op jaarbasis tegenover 0,8% in april. Het waren vooral de machines en chemische producten die konden bijdragen aan deze stijging terwijl er bij elektronische apparaten weer sprake was van een verdere daling van de export. 
Wall Street kon afgelopen vrijdag opnieuw hoger sluiten met 0,9% winst voord de Dow, de S&P500 steeg bijna 0,5% en de Nasdaq kreeg er 0,6% bij. In Azië doet Japan vandaag niet mee vanwege een feestdag, staat China nog 0,3% hoger en Hong Kong noteert 0,1% hoger. De Crude Oil Future is licht gedaald naar USD 59,99 bij een EUR/USD op 1,12717. 

Vanmorgen waren er wisselende cijfers uit China waar de economische groei over het tweede kwartaal bleef steken op 6,2% op jaarbasis terwijl economen een groei van 6,3% hadden voorzien en dit tevens het laagste niveau is van de afgelopen 10 jaar. De Chinese overheid probeert met extra stimulering het nadelig effect van de handelsoorlog te corrigeren. De detailhandelsverkopen stegen in juni met 9,8% op jaarbasis (mei was 8,6%) en de industriële productie liet in juni een groei zien van 6,3% (mei 5%). Uit Nederland waren vanmorgen ook nog cijfers over de detailhandel en die steeg in mei met 3,1% na een toename van 2,2% in april. Vanmiddag komt om 14.30 uur alleen nog het cijfer van de Empire State Index over de maand juli en Citigroup komt rond 13.00 uur het de kwartaalcijfers. Galapagos heeft dit weekend een mega-deal afgesloten met Gilead dat bijzonder goed is voor de ontwikkeling van het bedrijf en waardoor analisten het koersdoel verder zullen verhogen. 

De standen van de futures duiden op een vlakke tot licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Vrijdag werd een slotkoers van EUR 567.4 bereikt na een stijging van 0.1%. De daling van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 0.5%. de huidige positieve trend werd mede geïnitieerd door de opwaartse kruising boven het VG 40 op EUR 561.5 medio juni 2019. op Een doorbraak van de koerstop op EUR 571.6 die momenteel wordt getest, blijft ondanks het matige momentum de laatste tijd mogelijk. Dit zou direct een bevestiging zijn van de opwaartse trend. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van vrijdag 12 juli 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 560,26 (ISIN: DE000KA1S5L8).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 579,68 (ISIN: DE000CY51SK5).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp