Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 12 juni 2019

Aantal faillissementen gedaald!

Vandaag

Na twee maanden van stijging is het aantal faillissementen in mei weer gedaald en wel met 19 stuks. Sinds september 2018 blijft het aantal uitgesproken faillissementen redelijk stabiel terwijl het tot die tijd, en vanaf mei 2013, maandelijks nog sterk afnam.
Wall Street maakte dinsdag een pas op de plaats met minimale verliezen tot -0,05% voor de Dow, de S&P500 en de Nasdaq. Trump vond het weer nodig om het beleid van de Fed aan te vallen en Europa werd beschuldigd van manipulatie met de waarde van de Euro. Azië zakt iets weg met China dat nog 0,5% lager staat en felle protesten in Hong Kong zetten de Hang Seng 1,7% lager. In Japan staat de Nikkei op een klein verlies van 0,2%. De machine-orders stegen in mei onverwacht met 0,4% op maandbasis na een daling van 0,4% in april. De Crude Oil Future noteert USD 52,28 bij een EUR/USD op 1,13358.

Vanmorgen werd uit China bekend dat de inflatie in mei is opgelopen van 2,5% naar 2,7% en dat is volgens verwachting. Inflatiecijfers over mei komen vandaag ook nog van Spanje (09.00 uur) en de VS (14.30 uur). Later in de middag volgen om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. 


De standen van de futures duiden op een licht lagere opening van de AEX!De AEX-index is dinsdag in trendrichting voor de korte termijn verhoogd naar Neutraal.
 
De vorige Negatieve trend voor de korte termijn (rend: 2.2%) was geldig sinds 30-05-2019. Met een stijging van 0.7% werd dinsdag een slotkoers van EUR 557.2 bereikt, de AEX-index laat nu een reeks van 7 opeenvolgende dagen van stijging zien. De overtuigende uitbraak boven het VG 40 medio juni 2019 op EUR 557.2 initieerde mede de huidige neutrale trend. Het koersbeeld van de AEX-index is neutraal maar momenteel wordt het niveau van EUR 559.2 getest. Bij een duidelijke doorbraak van dit niveau, dat overeenkomt met het topniveau van medio mei 2019, verbetert het technisch beeld. Positieve signalen:

  • De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 91. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker.
  • Een 10 daags hoogtepunt is bereikt.
  • Een opwaartse koerskloof.

De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (MACD boven signaallijn, signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). De indicatoren geven een mogelijke adviesverhoging aan. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 11 juni 2019.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 541 (ISIN: DE000CP69X67).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 570,66 (ISIN: DE000CP69E29).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp