Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Dinsdag 24 maart 2020

Tussen hoop en vrees!

Vandaag

Beleggers blijven op zoek naar lichtpuntjes die sporadisch opduiken terwijl angst en vrees ook telkens de financiële markten domineren. Vandaag worden er voorlopige cijfers over de samengestelde inkoopmanagersindex van maart bekend gemaakt en die zullen ongetwijfeld slecht zijn. De hoop is vooral gericht op positieve signalen over het terugdringen van verspreiding en slachtoffers en hiervoor is eerst nog een weg te gaan.
Wall Street kon niet profiteren van extra maatregelen van de Fed en beleggers daar moeten ook langer wachten op het aanvullend pakket van de overheid waar de Senaat nog toestemming voor moet geven. De Dow verloor ruim 3%, de S&P500 sloot 2,9% en alleen de Nasdaq kon het verlies beperken tot 0,3%. Azië laat vanmorgen een gunstiger beeld zien nadat er signalen uit China komen dat het daar steeds beter gaat met het bestrijden van het virus. De beurs daar staat 1% hoger en Hong Kong herstelt ruim 4%. Extreem herstel is er te zien in Japan waar de Nikkei vlak voor sluiting maar liefst 7% hoger staat. De Crude Oil Future noteert USD 24,53 bij een EUR/USD op 1,07987.

Cijfers over de samengestelde inkoopmanagersindex waren er vanmorgen al van Japan en die waren, zoals verwacht, niet best. Het samengestelde cijfer zakte in maart van 47 naar 35 met een zeer sterke daling voor de dienstensector (van 46,8 naar 32,7) terwijl de industrie, met een daling van 47,8 naar 44,8, de schade nog enigszins beperkt kon houden.  Cijfers die volgen zijn van Frankrijk (09.15 uur), Duitsland (09.30 uur), de Eurozone (10.00 uur), Engeland (10.30 uur) en de VS (14.45 uur). Om 15.00 uur volgen nog de nieuwe woningverkopen in de VS over februari. 


De standen van de futures duiden op een hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Negatief.
 
Met een daling van 1.9% werd maandag een slotkoers van EUR 423.7 bereikt. De stijging van de afgelopen 5 dagen bedraagt in totaal 1.7%. Er is sprake van een opwaartse correctie na de vorming van een lagere koersbodem. Dit is een normale fase in een dalende trend.>De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een neerwaartse trend (MACD(<)0, Stochastics(<)50, MA50 daalt) met een negatief momentum (MACD onder signaallijn, koers(<)MA50). Dit onderschrijft het negatieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van maandag 23 maart 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 401,41 (ISIN: DE000KB08P42).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 451,09 (ISIN: DE000KB07VK2).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp