Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 12 maart 2020

Macht versus onmacht!

Vandaag

Het was een bloedrode beursdag met het op één na grootste dagverlies voor de AEX. Los van het feit dat het coronavirus de hoofdoorzaak is kan er ook gesteld worden dat de macht van Trump en de onmacht van de ECB het probleem flink heeft uitvergroot.

De AEX opende vanmorgen meteen al fors lager op 460,95 punten met kort daarna 463,54 punten als hoogste niveau. De noodmaatregel van Trump, om alle inkomende vluchten met reizigers uit Europa met uitzondering Engeland, voor 30 dagen op te schorten veroorzaakte een schok op de financiële markten omdat hierover geen overleg heeft plaatsgevonden en alleen maar extra paniek heeft veroorzaakt. Trump geeft echter de schuld aan de lakse houding van de EU en daar kwam in de loop van de dag nog een nieuwe teleurstelling bij. De ECB deed niets aan de rente en is ook niet daadkrachtig in het commentaar om de crisis te lijf te gaan. De hulp blijft vooralsnog beperkt tot het toezeggen aan extra kredieten voor banken maar kon niet voorkomen dat juist daar de grootste verliezen waren te zien. Beleggers hadden geen behoefte om de nieuwsfeiten van de macro-economische agenda te laten meewegen en waren alleen maar op zoek naar de "uitgang". Toen de handel op Wall Street van start ging was er vrijwel meteen al sprake van een "lockdown" waardoor de handel tijdelijk werd stilgezet om te voorkomen dat het systeem op hol zou slaan. De noodmaatregelen waarmee de Fed het tij probeert te keren hebben tot nu toe nog niet het gewenste effect laten zien. Na een dieptepunt op 428,09 punten sloot de AEX 10,75% lager op 432,10 punten. De DAX verloor 12,2% en de Euro STOXX50 leverde 12,4% in. Crude Oil noteert USD 31,16 bij een EUR/USD op 1,11896.

De AEX kende geen enkele stijger en bij de AMX steeg alleen FlowTraders 0,7%.

Bij de dalers binnen de AEX viel het trio ABN AMRO, Aegon en Unibail Rodamco op met ieder ruim 21% koersverlies. Bij de AMX verloor Fugro nog eens bijna 26%, Altice verloor 21,3% en OCI ruim 21%. 


Morgen is de agenda ook matig gevuld en is het opnieuw de vraag of beleggers de berichten zullen lezen. Het gaat om de omzet van de detailhandel en de internationale handel van Nederland over januari , inflatiecijfers (februari) van Duitsland en Frankrijk en uit de VS de importprijzen over februari en het voorlopig cijfer van het consumentenvertrouwen (maart) volgens de Universiteit van Michigan. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp