Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Dinsdag 19 mei 2020

Eurforie zonder vervolg!

Vandaag

Het optimisme van maandag kreeg vandaag nog geen vervolg doordat beleggers een afwachtende houding aannamen.

De AEX opende hoger op 525,20 punten en dat was tevens het hoogste punt van deze handelsdag. Al snel na opening namen beleggers gas terug in afwachting van de ZEW-index van Duitsland. Het economisch sentiment in Duitsland laat voor mei een verbetering zien van 28,2 naar 51 waar een stand van 32 was voorzien. Ondanks het verbeterde sentiment verloor de AEX toch terrein met, rond het middaguur, 515 punten als laagste stand. Voor Wall Street werd een lagere opening voorzien en cijfers over de woningbouw laten over april een daling zien van maart liefst 30%. Toen de verliezen op Wall Street beperkt bleven en zelfs voorzichtig winsten op de borden verschenen, was er voor de AEX nog net ruimte genoeg voor een eindsprint zodat de AEX nog net 0,1% hoger kon sluiten op 520,45 punten. De DAX steeg 0,15% en de Euro STOXX50 zakte juist 0,3%. Crude Oil noteert USD 31,24 bij een EUR/USD op 1,09348.

Grootste stijger binnen de AEX was het aandeel NN Group dat 3% hoger kon sluiten. Prosus steeg 2,9% en ASML 2,7%. Bij de AMX steeg Arcadis 4,6%, BAM herstelde 4,3% en Fagron sloot 3,7% hoger.

Grootste daler binnen de AEX was Unibail-Rodamco dat na de winst van ruim 12% op maandag, vandaag weer 5,9% moest inleveren. KPN verloor 3,1% en Unilever 2%. Bij de AMX verloor Air France-KLM 9%, WDP sloot 2,2% lager en Fugro 1,5%. 


Morgen zijn er van eigen bodem cijfers over het consumentenvertrouwen in mei, de werkloosheid (april) en de investeringen met de consumentenbestedingen in maart. Uit Engeland de inflatie met de producentenprijzen over april, van de Eurozone de lopende rekening over maart en de inflatie over april en uit Engeland het voorlopig cijfer over het consumentenvertrouwen (mei) en de wekelijkse olievoorraden. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp