Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Hemelvaartsdag 21 mei 2020

Dag van bezinning?

Vandaag

Na de mooie winsten van woensdag leek het vandaag wel een dag van bezinning met verliezen die later in de middag fors opliepen. De vinger ging al snel weer naar Trump die zijn ambtgenoot Xi uit de tent probeert te lokken met meerdere verwijten.

De AEX opende aanzienlijk lager op 524,22 punten waarbij een directe verklaring niet voorhanden was. Galapagos verloor direct bij opening wel 7% na nieuwe wisselende resultaten over testen met het medicijn filgotinib. Met zeer fraai zomers weer en Hemelvaartsdag bleven de omzetten laag waardoor bewegingen forser konden uitvallen dan verwacht. De agenda was overigens goed gevuld met veel aandacht voor de voorlopige cijfers van de samengestelde inkoopmanagersindex over mei en die waren minder pessimistisch dan in april. Het Franse cijfer verbeterde van 11,1 naar 30,5, Duitsland steeg van 17,4 naar 31,4, de Eurozone nam toe van 33,4 naar 39,5, Engeland ging van 13,8 naar 28,9 en de VS van 27 naar 36,4. Daar waar eerder in Japan de industrie verder verzwakte, was er bij de andere bekendmaking verbetering voor zowel de industrie alsook bij de dienstensector. De wekelijkse steunaanvragen van de VS stegen, volgens verwachting met 2,4 miljoen en de Philly Fed-index verbeterde van -56,6 tot -43,1. Terwijl Wall Street licht lager van start ging was het verlies van de AEX inmiddels grotendeels weggewerkt met 526,46 punten als hoogste niveau. Het fenijn zat echter in de staart toen bleek dat de bestaande woningverkopen in de VS met 17,8% waren gedaald en de leidende indicatoren namen in april met 4,4% af. Beleggers maken zich echter meer zorgen om de verslechtering van de verhoudingen tussen China en de VS. Naast opmerkingen via Twitter heeft Trump ook een nieuwe wet gelanceerd zodat het voor Chinese bedrijven lastiger wordt om kapitaal op te halen en/of een beursnotering te verkrijgen. China heeft op haar beurt weer een wet aangenomen om Hong Kong verder aan zich te binden. In de laatste anderhalf uur verloor de AEX bijna 1,5% en sloot op 522,81 punten en dat is een dagverlies van 1,55%. De DAX verloor 1,4% en de Euro STOXX50 leverde 1,3% in. Crude Oil noteert USD 33,84 bij een EUR/USD op 1,09580.

Het aantal stijgers bij de AEX bleef beperkt tot drie met Wolters Kluwer dat 0,7% hoger kon sluiten, KPN steeg 0,6% en Just Eat Takeaway 0,2%.  Bij de AMX steeg Basic-Fit 3,8%, Boskalis herstelde 3% en Intertrust steeg 1,8%.

Grootste daler binnen de AEX was het aandeel Unibail-Rodamco dat bijna 8,2% verloor. Galapagos verloor 8% en ABN AMRO sloot 4,1% lager. Bij de AMX verloor Altice 13,75% op de cijfers die bekend werden gemaakt, Signify sloot 3,4% lager en Arcadis 3,1%.

Morgen is de agenda nagenoeg leeg met inflatiecijfers (april) van Japan, detailhandelsverkopen (april) van Engeland en de notulen van de ECB. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp