Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Donderdag 2 mei 2019

Toelichting Fed zorgt voor vraagtekens!

Vandaag

De Fed liet woensdagavond weten dat de rente niet wordt aangepast en dat was geen verrassing. Toch kantelde het sentiment op Wall Street nadat voorzitter Powell zijn toelichting had gegeven en hierdoor toch meer onzekerheid kwam over het verdere beleid. De Dow verloor 0,6%, de S&P500 leverde 0,75% in en de Nasdaq verloor 0,57%. Het aandeel Apple was met 5% winst de positieve uitschieter. Uit Azië valt alleen de stand van Hong Kong te melden die 0,5% winst laat zien. China kent een feestdag en in Japan wordt de hele week de kroning van de nieuwe keizer gevierd. De Crude Oil Future noteert USD 63,27 bij een EUR/USD op 1,12076.

Op de agenda staan een aantal landen die nog met de inkoopmanagersindex van de industrie (april) komen zoals Spanje (09.15 uur), Italië (09.45 uur), Frankrijk (09.50 uur), Duitsland (09.55 uur) en de Eurozone (10.00 uur). Uit Duitsland komen om 08.00 uur de detailhandelsverkopen over maart en uit Engeland om 13.00 uur van de BoE het rentebesluit met het inflatierapport. Uit de VS om 14.30 uur, naast de wekelijkse steunaanvragen, de arbeidskosten en productiviteit KW1, om 15.45 uur de inkoopmanagersindex (april) van New York en om 16.00 uur de fabrieksorders over maart. Bedrijfscijfers zijn er van ForFarmers (vallen tegen), ING en Royal Dutch Shell.

De standen van de futures duiden op een lagere opening van de AEX! (Unilever ex-dividend)

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Door een stijging van 0.6% lag de slotkoers op EUR 571.6, hierdoor zet de AEX-index de hoogste slotkoers neer sinds begin augustus 2018. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio maart 2019 op EUR 552.7 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. De Stochastics staat zeer hoog met een stand van 99. Dit geeft aan dat het opwaartse momentum krachtig is, maar een neerwaartse koersreactie wordt hierdoor waarschijnlijker. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 30 april 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 553,05 (ISIN: DE000CP68DG5).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 578,60 (ISIN: DE000CY51JJ6).


 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp