Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Donderdag 11 oktober 2018

Langs de afgrond!

Vandaag

Na de forse verliezen op Wall Street en in Azië begonnen beleggers met angst en beven aan deze handelsdag waarbij de hoofdvraag was: Blijft de drievoudige steun rond de 518 punten in stand?

De AEX opende fors lager op 520,80 punten en dat is niet ver verwijderd van de bodems die op 9 februari, 2 maart en 26 maart van dit jaar ook al op de borden stonden. Doordat de futures van de VS voor vandaag ook nog eens een lagere opening voorspelden namen de zorgen steeds verder toe en dat resulteerde en een AEX met 516,99 punten als laagste niveau. Beleggers hadden geen oog voor de agendapunten die vandaag bekend werden met na een hogere export en minder faillissementen in eigen land, de inflatiecijfers van Frankrijk (september licht gedaald van 2,3% naar 2,2%) en de VS (+0,1% op maandbasis). De wekelijkse olievoorraden kwamen met een dag vertraging en stegen met bijna 6 miljoen vaten wat voor extra druk op de olieprijs zorgde. Verder gingen de wekelijkse steunaanvragen met 7000 omhoog en waren de kwartaalcijfers van Fagron (+0,8%)  en Delta Airlines (+2,6%)  beter dan voorzien. Iets voor 13.00 uur begon de AEX toch nog aan een redelijk herstel dat mede veroorzaakt werd door geruchten dat Trump toch bereid zou zijn om met de Chinese leider Xi te praten tijdens een volgende top. De futures in de VS begonnen te herstellen met zelfs een licht hogere opening in het vooruitzicht waardoor ook de AEX kon herstellen met 524,83 punten als hoogste niveau. Het slotakkoord van de handel was weer vol angst nadat Wall Street opnieuw onder het slot van gisteren dook en de olieprijs verder begon te zakken. De AEX verloor 1,9% op 517,89 punten. De DAX leverde bijna 1,5% in en de Euro STOXX50 1,8%. Door de angst steeg de goudprijs met ruim 2%.

De AEX kende slechts één stijger en dat was KPN dat 0,1% hoger wist te sluiten. Bij de AMX herstelde Flow Traders 3,3% en TomTom steeg bijna 2%. ASMI tenslotte herstelde ruim 1,7%.

De lijst met dalers was weer fors met Altice dit keer opnieuw aan kop bij het verkeerde rijtje en een verlies van 5,2%. Aegon verloor ruim 5% en het aandeel NN Group leverde ruim 4% in. Bij de AMX opnieuw een trio dat ieder ruim 5% verloor en dat waren Air France-KLM (-5,7%), Adyen (-5,6%) en PostNL (-5%).

Morgen zijn de nieuwsfeiten beperkt tot inflatiecijfers van Duitsland over de maand september en de industriële productie (augustus) binnen de Eurozone. Bedrijfscijfers zijn er te verwachten van Citigroup, JP Morgan Chase en Wells Fargo.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2018 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp