Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 24 juli 2020

Angst sluipt in de markt!

Vandaag

Beleggers worden toch wel wat nerveus van de ontwikkelingen die gaande zijn. De kwartaalcijfers van bedrijven zijn nog niet direct de oorzaak maar het gaat vooral om de zorgen over een tweede besmettingsgolf met mogelijk als gevolg een nieuwe lockdown. Voor die laatste conclusie is het veel te vroeg echter het aantal vastgestelde besmettingen begint wel steeds zorgelijker te worden. Samen met oplopende geopolitieke spanningen zijn dat niet de ingrediënten om de financiële markten naar hogere niveau's te tillen en dat was vandaag goed merkbaar.

De AEX opende al overtuigend lager op 568,08 punten en dat was tevens bijna het hoogste punt van deze handelsdag. Het was een reactie op Wall Street en Azië waar het sentiment al niet zo best was. Naast de zorgen tussen China en de VS raakt nu ook Iran betrokken bij een escalatie met de VS nadat een passagiersvliegtuig van Iran boven Syrië onverwacht "begeleiding" kreeg van gevechtsvliegers van het Amerikaanse leger. Bovendien kreeg de VS de opdracht van China om het consulaat in Chengu te sluiten en ook dat besluit doet de rust niet terugkeren. Wanneer er naar de cijfers gekeken wordt dan zouden de beurzen toch wel een vreugde dansje kunnen maken want de voorlopige cijfers over de samengestelde inkoopmanagersindex over de maand juli waren verrassend goed. Frankrijk verbeterde van 51,7 naar 57,6, Duitsland staat weer op groei van 47 naar 55,5 en ook voor de Eurozone als geheel is er sprake van groei (van 48,5 naar 54,8). Opmerkelijk is de verbetering van Engeland waar de barometer steeg van 47,7 naar 57,1 en dat is de hoogste stand in de afgelopen 61 maanden. Voor de VS verbeterde het cijfer van 47,9 naar precies 50. Voor de stemming maakte het niet zo veel uit al was er na het dieptepunt, op 560,54 punten, wel sprake van enig herstel. De nieuwe woningverkopen in de VS stegen in juni met 13,8% en ook dat was best goed. Bij de bedrijfscijfers werd Accell niet beloond om de degelijke cijfers en Signify kon positief verrassen. In de VS kwam Schlumberger met verlies en het nieuws dat er 21.000 banen geschrapt zullen worden. Wall Street ging lager van start zodat er voor de AEX geen ruimte was voor herstel en het verlies toch fors bleef met 2,2% en een slotstand op 563,95 punten. De DAX verloor 2% en de Euro STOXX50 leverde 1,8% in. Crude Oil noteert USD 40,99 bij een EUR/USD op 1,16395.

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren DSM dat 0,7% hoger kon sluiten en Unilever steeg bijna 0,1%. Bij de AMX ging de dagwinst naar Signify dat 5,7% kon herstellen. Aalberts sloot 3,4% hoger en OCI steeg 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 5,2% verloor. ASML sloot 4,9% lager en ASMI verloor 4,7%. Bij de AMX verloren Altice en Besi ieder 3,5% en Pharming sloot 2,7% lager. 


Maandag komt KPN met de kwartaalcijfers en is er verder vooral aandacht voor het ondernemersvertrouwen (juli) van Duitsland.

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp