Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 1 mei 2019

Dag van de Arbeid!

Vandaag

Voor veel mensen een verwarrende dag terwijl door de meivakanties automatisch een groot deel van Nederland toch al vrij heeft, is 1 mei geen standaard vrije dag maar blijven de meeste beurzen gesloten om de Dag van de Arbeid te vieren.
Wall Street liet dinsdag een verdeeld beeld zien waarbij de Dow en de S&P500 in staat waren om eerdere verliezen om te buigen tot resp. 0,15% en 0,1% winst, terwijl de Nasdaq 0,8% verloor mede door de tegenvallende cijfers van Alphabet (Google) dat 7,5% verloor. Nabeurs was Apple aan de beurt met in ieder geval tegenvallende cijfers over de verkoop van iPhones waarvan op jaarbasis de verkoop 17% lager was. Toch blijft Apple zelf hoopvol over de rest van het jaar maar vanmiddag zal blijken hoe beleggers de cijfers beoordelen. De belangrijkste beurzen in Azië blijven gesloten en de Crude Oil Future noteert USD 63,29 bij een EUR/USD op 1,12186.

Terwijl de meeste beurzen gesloten blijven komt er nog voldoende nieuws vrij om rekening mee te houden. De toestand in Venezuela, waar de oppositie er nog niet in geslaagd is om Maduro te verdrijven, blijft onduidelijk en kan voor extra spanning zorgen wanneer dit verder uit de hand loopt en grootmachten zich hiermee actief gaan bemoeien! Op de agenda staan ook nog cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie (april) en wel om 09.00 uur van Nederland, Engeland volgt om 10.30 uur en de VS om 15.45 uur (Markit) en 16.00 uur (ISM). Tevens belangrijk is het ADP-banenrapport (april) van de VS dat om 14.15 uur verwacht wordt en later op de avond komt de Fed om 20.00 uur nog met haar rentebesluit. Cijfers over de bouwuitgaven (maart) zijn er om 16.00 uur en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Bedrijfscijfers waren er vanmorgen van AMG dat de winstverwachting vanwege de sterke daling van de prijs van vanadium. Verder komen bedrijven als Garmin en GlaxoSmithKline nog met hun cijfers.

De standen van de futures in de VS staan op dit moment nog licht hoger!!!

De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.

 

Dinsdag werd een slotkoers van EUR 571.6 bereikt na een stijging van 0.6%, hierdoor zet de AEX-index de hoogste slotkoers neer sinds begin augustus 2018. Het technisch beeld van de AEX-index is zeer sterk. De doorbraak van de koerstop van medio maart 2019 op EUR 552.7 en de voorgaande hogere koersbodem zijn hiervan getuige. Een voortzetting van de stijgende trend wordt verwacht. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, Stochastics(>)50, MA50 stijgt) met een positief momentum (signaallijn Stochastics stijgt, koers(>)MA50). Dit onderschrijft het positieve advies. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 30 april 2019.

 

Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 553,05 (ISIN: DE000CP68DG5).

 

Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 578,60 (ISIN: DE000CY51JJ6).

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp