Copy
Bekijk deze email in uw browser
Ochtendbericht Woensdag 29 januari 2020

Meer oog voor bedrijfscijfers!

Vandaag

Terwijl de zorgen om het coronavirus niet voorbij zijn zullen beleggers geleidelijk meer oog hebben voor de resultaten van bedrijven en hun vooruitzichten. Zo kwam eBay met berichten over een lagere omzet en waarschuwt Starbucks voor de gevolgen van het virus die de koffieketen zeker kan raken. Nabeurs waren de cijfers van Apple bijzonder goed dankzij de uitstekende verkopen van nieuwe iPhones.
Wall Street kon dinsdag een groot deel van de verliezen op maandag inlopen met een Dow die 0,7% hoger kon sluiten, de S&P500 won 1% en de Nasdaq steeg zelfs 1,4%.  In Azië doet Hong Kong weer mee en noteert, als inhaalslag 2,7% lager en in Japan staat de Nikkei op een winst van 0,7%. De Crude Oil Future weet ook verder te herstellen en noteert USD 54,03 bij een EUR/USD op 1,10159.

Vanmorgen kwam uit Japan al het consumentenvertrouwen over januari en dat bleef stabiel op 39,1. Het GkK-cijfer van Duitsland volgt om 08.00 uur en heeft betrekking op februari en om 10.00 uur volgt van de Eurozone de geldgroei over december. Uit de VS vanmiddag om 14.30 uur de groothandelsvoorraden over december, om 16.00 uur de aanstaande huizenverkopen en om 16.30 uur de wekelijkse olievoorraden. Of de Fed. nog in actie gaat komen wordt duidelijk om 20.00 uur wanneer het rentebesluit bekend wordt gemaakt met aansluitend de toelichting door Powell.  Van eigen bodem waren er al cijfers van KPN (meer winst dan verwacht) en uit het buitenland zijn dat onder meer Banco Santander, Novartis, AT&T, Boeing, General Electric en Mastercard.


De standen van de futures duiden op een licht hogere opening van de AEX!


De trend voor de korte termijn van de AEX-index is Positief.
 
Met een stijging van 0.7% werd dinsdag een slotkoers van EUR 603 bereikt. In totaal is de koers de afgelopen 5 dagen met 1.5% gedaald. Een positieve kruising van de signaallijn met de MACD indicator begin oktober 2019 op EUR 562.7 initieerde mede de huidige positieve trend. De hogere koersbodem op EUR 580.2 bevestigt het positieve trendbeeld, een definitieve doorbraak van de koerstop op EUR 599, het niveau dat momenteel na een eerdere doorbraak weer wordt getest, blijft ondanks het matige momentum van de laatste tijd aannemelijk. Dit wordt bevestigd bij een doorbraak van het recente hoogtepunt op EUR 615.6. De indicatoren voor de korte termijn van de AEX-index wijzen per saldo op een opwaartse trend (MACD(>)0, MA50 stijgt) maar ook een afnemend momentum (MACD onder signaallijn, signaallijn Stochastics daalt, koers(<)MA50). Dit geeft aan dat er sprake is van een correctie in de opwaartse trend. Tekst en advies zijn gebaseerd op de slotkoers van dinsdag 28 januari 2020.
 
Beleggers die willen anticiperen op een stijging van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Long kiezen met een stop-loss op 590,18 (ISIN: DE000KA48Q77).
 
Beleggers die willen anticiperen op een daling van de AEX kunnen een hefboomproduct BEST Turbo Short kiezen met een stop-loss op 620,71 (ISIN: DE000KA48JX6).
 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp