Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Vrijdag 2 augustus 2019

Dure tweet!

Vandaag

Er valt veel geld te verdienen wanneer beleggers weten wanneer en wat Trump gaat "zeggen". Zijn tweet van donderdagavond, over nieuwe importheffingen voor China,  was een dure want de meeste beurzen gingen zo'n 3% onderuit!

De AEX opende meteen al fors lager en wist nog heel licht op te krabbelen met 562,24 punten als hoogste niveau van deze teleurstellende beursdag. Het officiële banenrapport van de VS en de handelsbalans moesten het hoogtepunt worden maar beleggers hielden zich alleen maar bezig met de toegenomen zorgen om de handelsoorlog. China zal met "gepaste maatregelen" komen maar iedereen weet dat dit geen goede ontwikkeling is. Van de Eurozone werd bekend dat de detailhandelsverkopen in juni met 1,1% zijn toegenomen en het zwaartepunt met nieuwsfeiten lag toch vooral in de VS met een banenrapport dat eigenlijk volgens verwachting was (+164.000 versus 165.000 verwacht) en een werkloosheid die stabiel bleef op 3,7% waar 3,6% was voorzien. Verder stegen de fabrieksorders in juni met 0,6% na een daling van 1,3% in mei, steeg het definitieve cijfer van het consumentenvertrouwen (UvM) in juli van 98,2 naar 98,4 en zakte de bedrijvigheid in New York in juli van 50 naar 43,5 en dat is dus krimp! De daling van de aandelenkoersen werd breed gedragen en ging gepaard met hoge volumes. Hoewel de verliezen op Wall Street redelijk beperkt bleven, verloor de AEX in het laatste deel alleen maar meer en sloot 3,17% lager op 554,32 punten De DAX en de Euro STOXX50 verloren ieder eveneens ruim 3%. Crude Oil noteert USD 55,47 bij een EUR/USD op 1,11092.

De AEX kende slechts twee stijgers en dat waren KPN (1,5%) en Unibail-Rodamco (0,65%). Bij de AMX waren vier stijgers waarvan Flow Traders dat 3,6% kon herstellen, Altice steeg 1,1% en Air France-KLM 0,55%. Eurocommercial tenslotte steeg nog net 0,2%.

De lijst met dalers was groot met bij de AEX het aandeel Aegon dat 7,6% verloor, ArcelorMittal leverde 6,6% in en ING bijna 6%. Bij de AMX verloor OCI 5,75%, Besi leverde bijna 4,5% in en ASMI 4,4%. Maandag gaat er weer veel aandacht naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector en zijn er van eigen bodem cijfers van Fagron en PostNL. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp