Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Maandag 6 januari 2020

Blaffende honden.....

Vandaag

Dreigende taal zorgde ervoor dat de verliezen op de financiële markten in eerste instantie verder opliepen maar gedurende de dag was er sprake van voorzichtig herstel onder het motto: "blaffende honden, bijten niet"!

De AEX opende lager op 605,95 punten waarbij het verlies in het eerste uur meteen al opliep tot 1,3% met 601,82 punten als laagste niveau. Afgelopen weekend werd er over en weer veel emotie geuit en dat was direct terug te zien in een olieprijs met een Crude Oil die richting de USD 65 kroop. De handel in Japan werd voor het eerst dit jaar weer hervat en het verlies van 1,9% zorgde, in combinatie met zwakke futures in de VS, voor een vertekend beeld. Voor de cijfers werd gekeken naar de inkoopmanagersindex van de dienstensector over de maand december en die waren, met uitzondering voor China, beter dan voorzien met zelfs aantrekkende groei. Spanje (van 53,2 naar 54,9), Italië (van 50,4 naar 51,1), Frankrijk (van 52,2 naar 52,4), Duitsland (van 51,7 naar 52,9) en de Eurozone (van 51,9 naar 52,8) konden ieder een keurige groei melden van de bedrijvigheid in de dienstensector terwijl Engeland van krimp naar neutraal ging (van 49,3 naar 50). Amerika had vandaag alleen het cijfer van Markit met daar een aantrekkende groei van 51,6 naar 52,8. Verder werd bekend dat de detailhandelsverkopen in Duitsland over november een groei hadden laten zien van 2,1% op maandbasis en de producentenprijzen binnen de Eurozone stegen in november met 0,2% op maandbasis. Het uitblijven van dreigende taal en concrete acties zorgde ervoor dat er voorzichtig naar kansen gekeken werd en de AEX geleidelijk een groot deel van het verlies kon wegwerken. Toen eenmaal duidelijk werd dat de verliezen op Wall Street beperkt bleven kroop de AEX tot krap 608 punten om vervolgens 0,6% lager te sluiten op 607,24 punten. De DAX verloor 0,7% en de Euro STOXX50 kon de schade beperken tot 0,55%. Crude Oil noteert USD 63,09 bij een EUR/USD op 1,11927. 

Het aantal stijgers bleef beperkt met Heineken dat 1,6% hoger kon sluiten door signalen bij Kepler Cheuvreux die kansen zien in het uitbreiden van het belang in het Indiase Breweries. Royal Dutch Shell steeg 0,8% en Prosus 0,7%. Bij de AMX profiteerde Flow Traders van de onrust meteen winst van 3% en steeg verder alleen SBM Offshore nog 1,3%.

Grootste daler binnen de AEX was Galapagos dat 2,65% verloor. Aegon leverde ruim 2,5% in en Unibail-Rodamco sloot ruim 2% lager. Bij de AMX verloor Besi 3,6%, het aandeel WDP sloot 3% lager en Intertrust verloor 2,6%.

Morgen is er uit Japan eerst aandacht voor de inkoopmanagersindex van de dienstensector over de maand december en later op de dag volgt het ISM-cijfer van de VS. Verder komt van Duitsland de inflatie over december, van de Eurozone de detailhandelsverkopen over november en uit de VS de handelsbalans met de fabrieksorders over november. 

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2020 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp