Copy
Bekijk deze email in uw browser
Slotbericht Woensdag 2 oktober 2019

Economische groei onder de loep!

Vandaag

Cijfers over de economische groei worden door beleggers extra onder een vergrootglas gelegd waardoor de nervositeit weer toeneemt en de volatiliteit vanzelf volgt.

De AEX opende licht lager op 573,10 punten en dat was tevens het hoogste punt van deze handelsdag die opnieuw teleurstellend verliep door oplopende zorgen over de economische groei. De zwakke cijfers over de inkoopmanagersindex van de industrie dreunen nog wel door en redelijke cijfers over het ADP-banenrapport kregen geen vat op het sentiment. De banengroei kwam uit op 135.000 en dat is zeker niet zwak maar toch iets lager dan consensus. De zorgen namen verder toe na de publicatie van de inkoopmanagersindex van de staat New York die al snel als dramatisch werden bestempeld. De economische activiteiten in die regio zakten in september van 50,3 naar 47,8 en dat is veel zwakker dan gedacht. Beleggers beginnen te twijfelen of de munitie van centrale banken wel voldoende is om het tij te keren. De wekelijkse olievoorraden stegen met 3,1 miljoen vaten waardoor de olieprijs nog verder onder druk kwam te staan. Op de achtergrond spelen de ontwikkelingen over de Brexit waarvan de EU heeft aangegeven dat gesprekken over details overwogen worden. De zorgen over een handelsoorlog lagen dit keer bij Europa en de VS na een uitspraak de Wereldhandelsorganisatie over de Europese subsidies voor Airbus waardoor er sprake is geweest van oneerlijke concurrentie en de VS hiervoor met importheffingen denkt te komen. De situatie op Wall Street verslechterde in rap tempo waardoor de verliezen in Europa verder opliepen. De AEX sloot op het laagste punt van de dag op 558,01 punten en dat was een verlies van bijna 2,8%. De DAX bleef in hetzelfde spoor en de Euro STOXX50 leverde bijna 3% in. De crude Oil noteert USD 52,43 bij een EUR/USD op 1,09565.

De negatieve handelsdag werd gekenmerkt met bovengemiddelde omzet en slechts één stijger binnen de AEX waar KPN krap 0,5% hoger kon sluiten. De AMX maakte het nog bonter want daar was geen enkele stijger te vinden.

Grootste daler binnen de AEX was opnieuw ArcelorMittal dat 6,2% verloor. Randstad leverde 4,6% in en Adyen 4,2%. Bij de AMX verloor AMG ruim 7,3%, BAM moest 5,6% terug en OCI 5,55%. 


Morgen staan de cijfers over de dienstensector (september) in de schijnwerpers en verder van de Eurozone de producentenprijzen met de detailhandelsverkopen over augustus en uit de VS, naast de wekelijkse steunaanvragen, de fabrieksorders over augustus.  

Twitter
Twitter
Website
Website
Email
Email
LinkedIn
LinkedIn
Facebook
Facebook

Wealth Management | Private Family Office

Financiële Planning
Vermogensbeheer
Beleggingsadvies

Maastoren 43ste verdieping
Wilhelminakade 1
3072 AP ROTTERDAM
T: (010) 30 27 100


www.blauwtulp.com
info@blauwtulp.com

• klanttevredenheid en deskundigheid • systematische aanpak • risicobeperking • stabiele vermogensgroei • toegang tot exclusief internationaal netwerk • “open” in de weekeinden en avonden voor onze cliënten • gratis parkeren in de Q-park parkeergarage

Blauwtulp Wealth Management is een handelsnaam van Blauwtulp B.V. - Vergunninghouder DNB - Geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten - K.v.K. Utrecht 30222517. Deze publicatie is geen prospectus of informatiememorandum. De gegevens in de publicatie zijn ontleend aan openbare informatie. Blauwtulp B.V. staat niet in voor de juistheid en volledigheid van de in de publicatie opgenomen gegevens.

Deze publicatie dient uitsluitend ter informatie en mag niet worden opgevat als een aanbod en evenmin als een uitnodiging tot het doen van een aanbod. Uw beslissing om te beleggen in de in deze publicatie genoemde fondsen en overige financiële instrumenten dient u uitsluitend te baseren op het betreffende prospectus en de daarvan deeluitmakende beschrijving van risicofactoren en voorwaarden. Deze informatie wordt aangeboden via hyperlinks in deze nieuwsbrief.

 
Copyright © 2019 Blauwtulp Wealth Management, Alle rechten voorbehouden.

Ons adres is:
Blauwtulp Wealth Management
Wilhelminakade 1
Rotterdam, 3072 AP
Netherlands

Add us to your address book


afmelden van deze lijst    aanpassen van uw gegevens 

Email Marketing Powered by Mailchimp